Etusivu / Muut uutiset / Tuuli kerää kehuja tallipomolta: ”Niki parantaa otteitaan kisa kisalta”
Tiimipäällikkö Simon Buckmaster ja Niki Tuuli. Kuva: CIA Landlord Insurance Honda

Tuuli kerää kehuja tallipomolta: ”Niki parantaa otteitaan kisa kisalta”

Supersport-luokan MM-sarjassa kilpailevan CIA Landlord Insurance Honda-tiimin päällikkö Simon Buckmaster keskittyy tänään julkaistussa blogissaan pitkälti Niki Tuuleen. Sanoma on sävyltään varsin positiivinen.

– Niki on ammattimainen kaveri ja hänen kanssaan on erittäin hyvä työskennellä. Niki tekee lujasti töitä ja hänestä tulee parempi kisa kisalta, Buckmaster toteaa tiiminsä suomalaistulokkaasta.

Tuuli on MM-pisteissä seitsemäntenä kolmen, Australiassa, Thaimaassa ja Espanjassa ajetun osakilpailun jälkeen. MM-pisteistä taistellaan seuraavaksi tulevana viikonvaihteena Assenin radalla Hollannissa. Baanalla, josta Tuuli pitää paljon.

– Suurin asia on nyt se, että saamme Nikin harjoitusten jälkeen suoraan Superpole2 -aika-ajoon. Olemme keskustelleet siitä ja me kaikki tiedämme, kuinka tärkeää se on. Jos et pääse kisan alussa mukaan kärkiryhmään, niin useimmissa tapauksissa et saa sitä enää kiinni, Buckmaster korostaa lähtöruudun merkitystä.

– Mutta kuten olen jo aiemmin todennut, alamme ymmärtää toisiamme ja meillä on erittäin hyvä henki tiimissä. Olen todella luottavainen sen osalta, että näemme Nikiltä taas uuden stepin tulevana viikonvaihteena, kokenut tallipomo jatkaa.

Buckmasterin mukaan Supersport-luokan alkukauden perusteella puheet ”Yamaha Cupista” eivät ole suinkaan tuulesta temmattuja. Hän on kuitenkin samalla vakuuttunut siitä, että myös muilla tulee olemaan vielä sanansa sanottavanaan tällä kaudella.

– Meidän pitää muistaa, että Niki on vasta 22-vuotias ja hän on kilpaillut tähän mennessä ainoastaan Yamahalla, joten hänellä ei ollut tällä tasolla entuudestaan kokemusta siirtymisestä toiseen pyörään. Olemme tulleet kisa kisalta vahvemmiksi, mutta meidän on otettava vielä se askel, jolla Niki ja pyörämme palaavat molemmat sille tasolla, jossa ovat ennen olleet, Buckmaster viittaa samalla Tuulen viime kaudella saavuttamaan ensimmäiseen MM-osakilpailuvoittoon.

Buckmaster myöntää, että Tuulella on ollut vielä vaikeuksia kisavauhdin kanssa. Tosin jo viime viikonvaihteena kaikki näytti tältäkin osin tuntuvasti paremmalta Motorland Aragon-radalla.

– Olen täysin vakuuttunut siitä, että Niki kasvaa tällä kaudella kuljettajana ja osoittaa potentiaalinsa CIA Landlord Insurance-tiimin Hondalla.

Katso myös

Jonathan Rean elämä ei ole ollut pelkkää tuhkimotarinaa

Jonathan Rea, 31, on yksi maailman arvostetuimmista ratamoottoripyöräilijöistä. Hän on saavuttanut Superbike-luokassa neljä maailmanmestaruutta peräkkäin …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *