Etusivu / Muut uutiset / Trilleriä ja dramatiikkaa Kemorassa
Marko Vuorio. Kuva: Juha Harju

Trilleriä ja dramatiikkaa Kemorassa

Kemorassa sunnuntaina ajettu ratamoottoripyöräilyn kauden neljäs SM-osakilpailu tarjosi sekä jännittävää taistelua, että dramatiikkaa.

Suberbikessa nähtiin todella tiukka kilpailu voitosta. 16 kierroksen kisa oli ensimmäiset kahdeksan kierrosta tiukkaa taistelua kolmikon Jani Rättö, Toni Torpakko ja Ville Valtonen välillä. Kolmikko taittoi taivalta aivan toisissaan kiinni, kunnes Rätölle tuli pieni ajovirhe, Torpakko yritti ohitusta, mutta ei onnistunut ja Valtoselle avautui tilaisuus ohittaa molemmat.

Valtonen sai repäistyä noin sekunnin keulan, mutta Torpakko ei antanut periksi. Hän sai kurottua eron kiinni, mutta ohittamaan Torpakko ei pystynyt. Maaliin kaksikko tuli miltei rinta rinnan.

Toni Torpakko summasi kisaansa seuraavasti:

– Olisi pitänyt pystyä ohittamaan Rättö jo aikaisemmin, mutta ei onnistunut. Koko kisan alkuvaiheen minulla oli erikoinen ongelma etenkin pääsuoralla vastatuulessa. Kun ajettiin ihan toisissamme kiinni, se jotenkin vaikutti niin, että käteni puutui aivan hirmusti. Kun sitten tuli vähän ”tuulirakoa” Villeen, sain ajon taas kulkemaan. Mutta Ville otti tilanteet niin tarkasti, etten ohitukseen pystynyt.

Superstock 600 -luokan lähdössä Marko Vuorio ja Aki Valkila kävivät kovaa taistelua kärkipaikan vaihtuessa useaan kertaan. Felix Nässi otti huonon lähdön, mutta nousi kärkiparin kantaan, kun kisaa oli ajettu kahdeksan kierrosta. Kymmenellä kierroksella tapahtui paha ulosajo pääsuoran päässä ja 16 kierroksen mittaiseksi tarkoitettu kilpailu jouduttiin keskeyttämään. Tulokset laskettiin kilpailun sen hetkisen tilanteen mukaan. Kisan voitti Marko Vuorio.

– Tottakai voitto tuntuu hyvältä, mutta kyllä selvää on, että vielä olisi ollut paljon taisteltavaa, jos kisa olisi saatu ajaa loppuun, kertoi Vuorio.

– Tällä radalla ohittaminen on melko vaikeaa ja melkein aina se tapahtuu kaverin pienen virheen seurauksena. Niin se oli Akin ja minunkin välillä koko kisan ajan. Minulla oli vaikeat hetket siinä kisan puolivälin kieppeillä, kun ajo alkoi mennä selvästi yliyrittämiseksi ja aloin jo pudota Akin kyydistä. Onneksi sain koottua itseni ja pääsin uudelleen Akin kantaan.

Superbike:
1. Ville Valtonen
2. Toni Torpakko
3. Jani Rättö

Superstock 600:
1. Marko Vuorio
2. Aki Valkila
3. Felix Nässi

* Kilpailun täydelliset tulokset.

Superbiken podiumtrio. Kuva: Juha Harju

Teksti: Suomen Road Race Ajajat ry

Katso myös

Taru Rinne valittiin naismoottoripyöräurheilun legendaksi

Kansainvälinen Moottoriliitto FIM valitsi ratamoottoripyöräilijä Taru Rinteen vuoden 2017 naismoottoripyöräurheilun legendaksi. Rinne tullaan palkitsemaan tänä …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *