Etusivu / Muut uutiset / Tämä multimestari haluaa ohittaa Rossin tittelien määrässä – pääsee testaamaan myös F1-autoa
Nämä kaksipyöräisten italialaislegenat ja hyvät ystävät ovat yhdeksänkertaisia maailmanmestareita. Tony Cairoli ja Valentino Rossi viihtyvät mainiosti myös nelipyöräisellä kilvanajokalaustolla, kuten viime vuosina on Monzan rallissa nähty. Crossiässä Cairolille on lisäksi luvassa testikokemus Red Bullin F1-autolla. Kuva: Monza Rally

Tämä multimestari haluaa ohittaa Rossin tittelien määrässä – pääsee testaamaan myös F1-autoa

Yhdeksänkertainen maailmanmestari Valentino Rossi on italialaisen moottoripyöräurheilun ehdoton ikoni. Saapasmaan crossiässä ja Rossin hyvä ystävä Tony Cairoli kuittaa tämän, mutta haluaa samalla ohittaa ”Tohtorin” tittelien määrässä.

– Valentino on Italian ja koko maailman tunnetuin moottoripyöräurheilija ja siinä suosiossa en pysty koskaan ohittamaan häntä. Mestaruuksien määrässä se on kuitenkin mahdollista ja se on myös tavoitteeni, julistaa vast’ikään Assenissa yhdeksännen tittelin nimiinsä kuitannut KTM-kuski Cairoli.

Cairoli, 31, on MotoGP-fani ja Rossi, 38, puolestaan crossifani. Ystävyksiä yhdistää moni asia ja jatkossa myös se, että molemmat ovat päässeet testaamaan F1-autoa.

Red Bullin iso päällikkö Dietrich Mateschitz on luvannut Cairolille tämän ja silloin se myös toteutuu. Cairoli päässee toteuttamaan yhden unelmansa Red Bullin F1-auton ratissa tulevalla talvitestikaudella.

MotoGP-kuskeista Rossin lisäksi F1-autoa ovat päässeet kokeilemaan Jorge Lorenzo ja Max Biaggi. Sarjaa tällä hetkellä tasapisteissä Marc Marquezin kanssa johtava Andrea Dovizisioso on vielä tuota hamuamaansa kokemusta vailla.

– F1-testi on upea juttu ”Toninolle” (Cairoli). Minäkin haluaisin testata F1-autoa ja erityisesti Ferraria, Ducati-kuski Dovizioso viittaa jo työnajansakin puolesta Kimi Räikköstä ja Sebastian Vetteliä ajattavan tiimin suuntaan.

Doviziosolla on selvästikin pientä kauteutta ilmassa maanmiehelleen Cairolille tarjoutuvan tilaisuuden tiimoilta. Pieni kuitti motocrossin suuntaan on paikallaan.

– Ikävä kyllä Italian mediassa motocross on tuskin lainkaan esillä MotoGP:hen verrattuna. Voitte vain kuvitella, kuin paljon se vaivaa minua crossin ystävänä, tuikkaa Dovizioso.

Katso myös

Imatranajon valtias ei lähde puolustamaan IRRC-mestaruuttaan – ajaa kuitenkin Suomen osakilpailun

Kansainvälisen IRRC Superbike-sarjan mestaruuden viime vuonna vienyt ja Imatranajon valtiaaksi voitoilla ja kierrosennätyksellä kohonnut britti …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *