Etusivu / Muut uutiset / RAM Racing Yamaha RR-SM avaus Botniaringillä oli kaksijakoinen
Jani Rättö. Tiedotekuva

RAM Racing Yamaha RR-SM avaus Botniaringillä oli kaksijakoinen

Road Racingin SM-avaus ajettiin Jurvan Botniaringillä. Ram Racing Yamaha-tiimille tuli lauantaina menestystä ja takaiskuja. Jani Rättö ja Felix Nässi voittivat omat lähtönsä. Kimi Patova kaatui aika-ajon lopussa ja olkapää vaati sairaalassa käynnin, joten lauantain kilpailut jäivät Kimiltä ajamatta. Sunnuntain kilpailuun Patova sai kilpailuluvan koska murtumia ei olkapäästä löytynyt.

Superbikessa Jani Rättö oli tyytyväinen sunnuntaiaamun lämppäriin ja lähti luottavaisin mielin kilpailuun. Yamaha lähti hyvin viivalta ja Rättö johti kilpailua kuusi kierrosta. Erno Kostamo tuli kikkamutkan jälkeisellä suoralla väkisin ohi ja ajoi voittoon. Rättö oli maalissa toinen, vaikka Mika Hautala pääsi viimeisellä kierroksella lähelle.

Rättö oli avaus viikonloppuun kokonaisuutena tyytyväinen.

– Vauhti oli noin sekunnin verran parempaa kuin vuosi sitten ja Totaltekin alusta saatiin sopiviin säätöihin ja sen seurauksena renkaat kestivät hyvin.

Superstock 600:ssa Nässi ajoi aamun lämmittelyajossa oman rataennätyksensä ja odotukset kilpailussa olivat korkealla. Epäonni kuitenkin iski kun kytkin petti heti lähdössä ja kisa oli pakko jättää kesken. Nässiä jäi harmittamaan kytkimen pettäminen. Uudet Brigestonen R11 renkaat ja uusi Yamaha R6 toimivat erittäin hyvin ja paras vauhti jäi vielä näyttämättä.

Patova joutui lähtemään puolestaan viimeiseltä paikalta kilpailuun koska tulosta lauantain kilpailusta ei ollut. Kipeästä olkapäästä huolimatta Kimi nousi hyvin ja oli maalissa kymmenes. Kilpailun voittoon ajoi Aki Valkila, toinen oli lauantain tapaan Vertti Takala ja kolmas oli Jani Sulin.

STK600 B-luokassa Patovan ajo riitti tuloksissa kolmanneksi. SSP300-luokassa Patova ajoi hienosti kolmanneksi lähes vakiokuntoisella Yamaha R3:lla.

Patova oli STK600:ssa aika-ajon neljänneksi nopein, joten vauhti on hyvällä tasolla.

Olkapäävamma kuitenkin rauhoitti menoa sunnuntain kilpailussa, Patovaa tämä tietysti harmitti, mutta onneksi mitään vakavaa loukkaantumista ei tullut. Seuraavassa Motoparkin SM-kilpailussa 16-17.6 mies on jo täydessä kunnossa.

Felix Nässi.

Kimi Patova.

Teksti: Juha Nässi/RAM Racing Yamaha
Kuvat: Timo Nässi

Katso myös

Jonathan Rean elämä ei ole ollut pelkkää tuhkimotarinaa

Jonathan Rea, 31, on yksi maailman arvostetuimmista ratamoottoripyöräilijöistä. Hän on saavuttanut Superbike-luokassa neljä maailmanmestaruutta peräkkäin …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *