Etusivu / Muut uutiset / Pekka Päivärinta ja Jussi Veräväinen ajoivat makean MM-osakilpailuvoiton Slovakiassa
Pekka Päivärinta ja Jussi Veräväinen - todella tyylikästä työtä! Kuva: Tuomo Seppänen

Pekka Päivärinta ja Jussi Veräväinen ajoivat makean MM-osakilpailuvoiton Slovakiassa

Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunujen MM-sarja, Superside-sarja jatkui Slovakiassa suomalaisvoitolla. Pekka Päivärinta/Jussi Veräväinen -kaksikko kaasutteli ykköseksi Slovakiaringin 6-kilometrisellä radalla ajetussa Sprintti-kilpailussa.

Samalla duo kipusi MM-sarjassa toiseksi. Voitto oli viisinkertaiselle maailmanmestarille ensimmäinen tällä kaudella ja purkkiorja Veräväiselle uran ensimmäinen.

Kolmannesta lähtöruudusta matkaan sännännyt suomalaiskaksikko kipusi johtoon jo lähtösuoralla, eikä sen koommin paikastaan luopunut. Avauskierrokselta 0,3 sekunnin päässä Päivärinnan pyöräkuntaa peesannut sarjakärki Tim Reeves, kyydissään Mark Wilkes sinnitteli suomalaiskaksikon vanavedessä kolme kierrosta, mutta joutui lopulta taipumaan reilulla kolmellatoista sekunnilla.

Etukäteen yksi varmimmista voittajasuosikeista, hallitseva mestaripari Ben ja Tom Birchall kolaroi ja pyörähti ensimmäisellä kierroksella ja tipahti yhden teknisistä murheista johtuneen varikkokäynnin hidastamana kolmanneksitoista. Puolet matkasta kärkiviisikossa ajaneet Streuer/Rousseau ja Holden/Cain kaksikot kolaroivat viidennellä kierroksella ulos kärkikamppailusta.

Voitto maistui Pekka Päivärinnalle.

– Makea voitto ja eka tällä Hondan moottorilla, jolla viimeksi ajettiin viime vuonna yksi kisa. Nyt se saa ansaitsemansa huollon.

– Reeves yritti lähdössä kiusata, mutta otettiin vähän yhteen kun se piti blokata pois. Ilma oli kuuma ja piti ajella renkaita säästellen. Suorilla me vähän hävitään, mutta radalla on paljon mutkia ja niissä me tehdään eroa, summasi Päivärinta.

– Kisassa oli paljon tapahtumia, muttei me niitä nähty, kun ajettiin keulilla, vitsaili sipoolainen lopuksi.

Reevesin jälkeen Slovakiaringin ruutulippumiehen työllisti brittikaksikko Alan Founds/Tom Christie joka pysyi jotenkuten Tim Reevesin kanssa samoilla sekuntilukemilla. Sveitsiläiskaksikko Lukas Wyssen/Thomas Hofer sijoittui kilpailussa neljänneksi jo selkeästi edellisten takana.

Sivuvaunujen MM-sarja jatkuu Slovakiaringillä lauantaina 13 kierroksisella Gold Race-kilpailulla.

– Jos keli pysyy samana, niin huomannakin tapellaan voitosta.

Ratamoottoripyöräily sivuvaunut MM-sarja 2/7 osakilpailu Slovakiaring, Slovakia. Tulokset Sprint 7 kierrosta:
1. Pekka Päivärinta/Jussi Verävinen, Suomi, LCR-Honda 15:45.731, 2. Tim Reeves/Mark Wilkes, iso-Britannia, LCR-Yamaha +13.805, 3. Alan Founds/Tom Christie, Iso-Britannia, 4. Lukas Wyssen/Thomas Hofer, Sveitsi, LCR-Yamaha +27.941, 5. Sam Christie/Adam Christie, Iso-Britannia, LCR-Yamaha +28.751.

Tilanne MM-sarjassa:
1. Reeves/Wilkes 45, 2. Päivärinta/Veräväinen 41, 3. Birchall/Birchall 23, 4. Wyssen/Hofer 23.

Teksti:  Team 44 Racing tiedotus

Katso myös

Jonathan Rean elämä ei ole ollut pelkkää tuhkimotarinaa

Jonathan Rea, 31, on yksi maailman arvostetuimmista ratamoottoripyöräilijöistä. Hän on saavuttanut Superbike-luokassa neljä maailmanmestaruutta peräkkäin …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *