Etusivu / Muut uutiset / Pekka Päivärinnan purkkiorja Jussi Veräväinen: ”Uskomatonta, olen nauttinut tästä kaudesta niin paljon!”
Pekka Päivärinta (vas.) ja Jussi Veräväinen. Kuva: Tuomo Seppänen

Pekka Päivärinnan purkkiorja Jussi Veräväinen: ”Uskomatonta, olen nauttinut tästä kaudesta niin paljon!”

Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokan viisinkertainen maailmanmestari ja lajin suomalaislegenda Pekka Päivärinta saavutti tällä kaudella MM-hopeaa. Hopea oli Päivärinnalle uran viides, mutta MM-mitali yleensäkin ensimmäinen laatuaan hänen purkkiorjalleen Jussi Veräväiselle.

Veräväiselle hopea maistui miltei mestaruudelta. Syystäkin, sillä kausi oli hänelle ensimmäinen Päivärinnan matkustajana.

– Tein ensimmäisen kauden tätä. Toinen sija on uskomatonta, Veräväinen hehkuttaa MM-sarjan virallisilla Facebook-sivuilla.

– Ok, olen ollut matkustajana motocrossissa ja jääradalla, mutta tämä on täysin eri ”pallopeli”. Olen nauttinut tästä vuodesta niin paljon. Kiitos kaikille, Veräväinen jatkaa.

Päivärinta saavutti uransa ensimmäisen maailmanmestaruuden vuonna 2008 Timo Karttiala purkkiorjanaan.

Päivärinnan tavoin lajin ehdottomiin legendoihin lukeutuva sveitsiläinen Adolf Hänni puolestaan tasapainotti suomalaista MM-kultaan vuosina 2010, 2011 ja 2013.

Päivärinnan yhtä ikimuistoisinta ja tähän mennessä viimeistä maailmanmestaruutta juhlittiin vuonna 2016 yhdessä Kirsi Kainulaisen kanssa. Kainulaisesta tuli samalla rr-historian ensimmäinen nainen, joka on saavuttanut maailmanmestaruuden.

Päivärinnan mittavan mitalikokoelman MM-hopeat ovat kausilta 2006, 2007, 2009, 2017 ja 2018.

Siitä lähdetään, että ensi kaudella palataan taas mestaruuskantaan.

Ps. ja vinkiksi: Olisiko Suomen moottoriliitolla aihetta järjestää Pekka Päivärinnalle ja Jussi Veräväiselle MM-mitalikahvit ja kutsua media paikalle? RR kaipaa urheilun yltäkylläisyyden puristuksessa ehdottomasti lisää näkyvyyttä. Tässä olisi mainioa, tavallaan ”helppo” ja tunnetusti otollinen tilaisuus saada sitä.

Saumatonta yhteistyötä: Pekka Päivärinta ajaa ja Jussi Veräväinen tasapainottaa. Kuva: Mark Walters

Katso myös

Imatranajon valtias ei lähde puolustamaan IRRC-mestaruuttaan – ajaa kuitenkin Suomen osakilpailun

Kansainvälisen IRRC Superbike-sarjan mestaruuden viime vuonna vienyt ja Imatranajon valtiaaksi voitoilla ja kierrosennätyksellä kohonnut britti …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *