Etusivu / Muut uutiset / Peetu Paavilainen nousee vakio 600 EM-sarjaan
Peetu Paavilainen ja Angel Pina. Kuva: Petri Paavilainen

Peetu Paavilainen nousee vakio 600 EM-sarjaan

Peetu Paavilainen vaihtaa Moto3-luokan 600 kuutioiseen. Paavilainen oli viime viikon loppuna Espanjan Cartagenan radalla testaamassa hallitsevan mestaritiimin Pinamoto:n kalustoa.

Nuorukainen lähti testeihin tunnustelemaan mahdollisuutta siirtyä isompaan luokkaan kahden Moto3 vuoden jälkeen. Pinamoton tallipäällikkö Angel Pina vakuuttui nuorukaisen kyvyistä.

– Peetu pääsi hämmästyttävän nopeasti kiinni uuteen isompaan pyörään, ajotyyli on näillä 600 kuutioisilla pyörillä aikalailla erilainen kun Moto3 pyörillä ja tietysti siinä on vielä hiomista, mutta silti Peetu jäi parhaimmillaan täällä vain noin 3 sekuntia MM kuskeille, hämmästeli yllättynyt Angel.

Paavilainen kirjoitti onnistuneiden testien jälkeen Pinamoto:n kanssa vuoden mittaisen sopimuksen vakio 600 EM-sarjaan. Suomalaisella on ensi kaudella lisäksi luvassa myös 1-2 villin kortin kilpailua MM-sarjaan.

– Meillä on kaudeksi 2019 todella kova paketti, kaikki kolme kuskia Peetu mukaan luettuna pystyvät taistelemaan osakilpailuvoitoista ja se ruokkii nuoria kaikista parhaiten eteenpäin, kertoi Angel Cartagenan varikolta testien jälkeen.

– On upeaa päästä näin kovaan porukkaan heti uuteen luokkaan siirtyessä, todellisia ammattilaisia kaikki ja mikä tärkeintä valmennus on huippuluokkaa. En malta odottaa seuraavia testejä tammikuussa, kun pääsen testaamaan uutta omaa pyörääni, kertoi Peetu sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen.

Vakio 600 EM-sarja käynnistyy huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna Estoril:n radalla Portugalissa. Sitä ennen Paavilaisella on edessä kuitenkin vielä useita testiä päivä tiimin kanssa.

Teksti: Peetu Paavilaisen tiedotus

Katso myös

Jonathan Rean elämä ei ole ollut pelkkää tuhkimotarinaa

Jonathan Rea, 31, on yksi maailman arvostetuimmista ratamoottoripyöräilijöistä. Hän on saavuttanut Superbike-luokassa neljä maailmanmestaruutta peräkkäin …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *