Etusivu / Muut uutiset / Peetu Paavilainen, miten olisi Moto3-luokan junioreiden MM-sarja?
Peetu Paavilainen. Kuva: Facebook

Peetu Paavilainen, miten olisi Moto3-luokan junioreiden MM-sarja?

Joulukuussa 17 vuotta täyttävä Peetu Paavilainen on urallaan seuraavan suuren stepin edessä. Luontevimmalta vaihtoehdolta tässä vaiheessa vaikuttaisi siirtyminen Moto3-luokan junioreiden MM-sarjaan, jossa kuljettajapaikat ovat tosin tunnetusti kiven alla.

Paavilainen päätti kautensa tänään Valencian Ricardo Tormo-radalla ajettuun European Talent cup-kisaan. Nuorukainen tarjoili samalla vinkin tulevasta.

– Katseet on käännetty nyt ensi kauteen. Seuraavat testit parin viikon päästä, jolloin toivottavasti päästään julkistamaan myös sopimusuutisia, Paavilainen valottaa tilannetta Facebook-päivityksessään.

Paavilainen on ajanut Talent cupin lisäksi kaksi viimeistä kautta arvostetussa Red Bull MotoGP Rookies Cupissa. Vauhti on riittänyt ajoittain aivan kärjen tuntumaan, mutta loukkaantumiset ovat syöneet kokonaispisteitä.

Rookies Cup on kuitenkin sellainen näyteikkuna, jossa yksikään kuljettaja ei jää huomaamatta ja pitää muistaa, että tallipäällikkö Aki Ajo on seurannut Paavilaisen uran kehitystä miltei aitiopaikalta jo useita vuosia.

Niin, olisiko Paavilaisella saumaa ensi kaudella junioreiden MM-sarjaan Red Bull KTM Ajo-tiimin riveissä?

Teoriassa kyllä, sillä Ajolla on tässä vaiheessa vasta toinen kuljettaja julkistettuna Moto3-luokan junnujen MM-sarjaan. Kyseinen kaveri on kauden 2019 kattavan jatkosopimuksen Ajon kanssa viikolla solminut turkkilaiskuljettaja Deniz Öncü. Öncün kohukaksosista Can nousee ensi kaudeksi Moto3-luokan varsinaiseen MM-sarjaan.

Deniz Öncün rinnalle on tosin tunkua junnu-MM:ään. Ajo Motorsport Academyn riveissä päättyneellä kaudella European Talent cupissa ovat kilpailleet espanjalainen Adrian Fernandez ja ranskalainen Lorenzo Fellon.

Fernandez sijoittui Victor Rodriquezin voittamassa Valencian päätöskisassa kolmanneksi, Fellon 12:nneksi ja Paavilainen 33:nneksi.

– Surkea viikonloppu. Aamulla tekniikkamurheet jatkuivat ja tiimi joutui jälleen vaihtamaan moottorin. Kisassa pyörässä ei ollut ehkä paras iskukyky, mutta sen piikkiin ei voi huonoa tulosta laittaa. Oma ajorytmi ei löytynyt missään vaiheessa viikonloppua, en tiedä johtuiko vähäisestä määrästä kierroksia vai mistä. Kisassa tuli paljon virheitä ja tasaisessa väännössä ne kostautuvat heti. Mekaanikot teki valtavasti töitä tämänkin viikonlopun aikana ja iso kiitos heille, valitettavasti tulos ei ollut tällä kertaa lähellekään sitä mitä tavoiteltiin. Kiitos kaikille mukana olleille ja tukijoille kaudesta, Paavilainen paketoi kauden päätöskisan Facebookissa.

Peetu Paavilaisen tyylinäyte kauden 2018 päätöskisasta. Kuva: Paavilaisen tiedotus

Katso myös

Imatranajon valtias ei lähde puolustamaan IRRC-mestaruuttaan – ajaa kuitenkin Suomen osakilpailun

Kansainvälisen IRRC Superbike-sarjan mestaruuden viime vuonna vienyt ja Imatranajon valtiaaksi voitoilla ja kierrosennätyksellä kohonnut britti …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *