Etusivu / Muut uutiset / Päivärinta/Veräväinen kuudennesta ruudusta MM-avaukseen
Tyylikästä menoa: Pekka Päivärinta ja Jussi Veräväinen. Kuva: Tuomo Seppänen

Päivärinta/Veräväinen kuudennesta ruudusta MM-avaukseen

Suomalainen sivuvaunupari Pekka Päivärinta/Jussi Veräväinen starttaa MM-avaukseen kuudennesta lähtöruudusta.

Kaksikko kellotti Le Mansin Bugatti-radalla kierrosajan 1:46.588 joka oli kahden aika-ajo session kuudenneksi nopein. Paalulta lauantaiseen 17 ratakierroksen kilpailuun säntää brittipari Ben ja Tim Birchall kiertäen radan aikaan 1:44.519.

Päivärinnan pyöräkunta kellotti parhaansa perjantain ensimmäisessä aika-ajo sessiossa. Se oli silloin  viidenneksi nopein. Toisessa sessiossa ei aika parantunut kuumuuden hidastamalla radalla. Muutkaan pyöräkunnat  eivät iltapäivän toisessa sessiossa aikojaan parantaneet, paitsi John Holden/Lee Cain kaksikko, jonka matka tyssäsi ensimmäisellä kerralla tekniseen vikaan.

Päivärinta/Veräväinen parin edelle ehti vielä brittipari Tim Reeves/Mark Wilkes, hollantilaisranskalainen kaksikko Bennie Streuer/Kevin Rousseau, englantilainen Kawasaki-duo Ricky Stevens/Ryan Charlwood sekä Holden/Cain.

Pekka Päivärinnan mielestä yksi sekunti jäi uupumaan.

– Sekunti piti ottaa ajasta pois toisessa sessiossa. Ruvettiin kuitenkin kikkailemaan ja vaihdettiin renkaat kesken session. Olen tottunut, että samoilla kumeilla vedetään ja katson sopivan välin ajaa oma hyvä kierros. Nyt tultiin radalle aina väärissä väleissä ja oli ruuhkaa joka kerta kun yritin aikaa, summasi Päivärinta.

Tulikasteensa purkkiorjana asfalttiradoilla saanut Jussi Veräväinen tunsi oppineensa koko ajan.

– Shikaanit oli vaikeimpia omaksua, eli painon siirto ja keskipakoisvoiman hyväksikäyttö. Olen ehkä 0,3 sekuntia ajoituksen kanssa jäljessä noissa vasureissa. Uskon, että huomenna itse kisassa menee paremmin.

MM-kausi starttaa sivuvaunujen osalta 17 kierroksisella kilpailulla lauantaina klo 13.00 Suomen aikaa.

Ratamoottoripyöräily Sivuvaunut 1/7 MM-osakilpailu Le Mans, Ranska aika-ajojen tulokset:
Ben Birchall/Tom Birchall, Iso-Britannia, LCR-Yamaha 1:44.519, 2. Tim Reeves/Mark Wilkes, Iso-Britannia, LCR-Yamah +0.542, 3. Bennie Streuer/Kevin Rousseau, Hollanti/Ranska, LCR-Kawasaki +0.838, 4. Ricky Stevens/Ryan Charlwood, Iso-Britannia, LCR-Kawasaki +1.947, 5. John Holden/Lee Cain, Iso-Britannia, LCR-Kawasaki +1.977, 6. Pekka Päivärinta/Jussi Veräväinen, Suomi, LCR-Honda +2.069.

Kuva: Tuomo Seppänen

Teksti: Team 44 Racing tiedotus

Katso myös

Jonathan Rean elämä ei ole ollut pelkkää tuhkimotarinaa

Jonathan Rea, 31, on yksi maailman arvostetuimmista ratamoottoripyöräilijöistä. Hän on saavuttanut Superbike-luokassa neljä maailmanmestaruutta peräkkäin …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *