Etusivu / Muut uutiset / Paavilainen peukalo murtuneena: ”No worry!”
Peetu Paavilainen (22). Kuva: GEPA pictures/Gold and Goose

Paavilainen peukalo murtuneena: ”No worry!”

Suomalaisen ratamoottoripyöräilyn tämän hetken kirkkaimman tulevaisuuden lupauksen Peetu Paavilaisen, 16, ura ei ole ollut aina ruusuilla tanssimista. Kolhuja ja loukkaantumisia on riittänyt, mutta nuorukainen on taistelija isolla alkukirjaimella. Asenteessa löytyy, taatusti.

Kahta sarjaa urakoiva Paavilainen käynnisti viime viikolla Jerezin radalla Espanjassa valmistautumisen toiseen kauteensa MotoGP-sarjan näyteikkunassa, eli Red Bull Rookies Cupissa.

Yli tuhat kilometriä andalusialaisrataa kolmen päivän aikana tahkonneen Paavilaisen vauhti oli kelpo tasolla, mistä kertoo sarjan ”mustan hevosen” viimeistelemä kahdeksanneksi kovin kierrosaika.

– Ajoissa pääsin hyvin lähelle vanhaa RBRC:n rataennätystä ja asetetut tavoitteet saavutettiin hienosti. Taso on kyllä todella kova tänä vuonna. Rataennätykset paukkuivat toista sekuntia, Paavilainen kertoo Facebookissa.

Tuskaa ja myös ainakin hetkittäinen kauhunhetkikin tosin urakkaan mahtui.

– Ikävä kolari sattui viimeisessä setissä, kun Van Eerde (Billy) kaatui suoraan eteeni erittäin kovavauhtisen mutkan jälkeen, enkä kerennyt tehdä mitään, kun rysähti suoraan hänen pyöräänsä. Siitä lensin suoraan toisen kaverin pyörän päälle (vauhtia noin 170 km/h). 5 pyörää päätyi samaan nippuun ja harmikseni mursin rytäkässä peukaloni. No onneksi ei käynyt kenellekään pahemmin.

– Hyvät fiilikset jäi kokonaisuudessaan testeistä, pyörä saatiin toimimaan erinomaisesti ja luottamus ajamiseen on hyvä. Ratasairaalan röntgenin mukaan käsi tulee kyllä kuntoon loppukuusta ajettavaan Valencian CEV kisaan, joten NO WORRY, Paavilainen viestittää kuulumisensa.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:
Tässä he ovat: Peetu Paavilainen ja maailman 24 muuta nopeinta teinikuljettajaa

Kuva: GEPA pictures/Gold and Goose
Red Bull Rookies Cup

Katso myös

Kaartinen Motorsport siirtyy Aprilian joukkoihin

Italialaisen Aprilian maahantuoja Oy Brandt Ab ja Kaartinen Motorsport ovat sopineet yhteistyöstä kausille 2019-2020. Kaartinen …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *