Etusivu / Muut uutiset / Onko tässä Kallio Racingin kauden 2019 ykköstykki?
Thomas Gradinger on vahvoilla Kallio Racingin uudeksi kuljettajaksi. Kuva: wsbk.com

Onko tässä Kallio Racingin kauden 2019 ykköstykki?

Supersport-luokan maailmanmestaruuden saksalaiskuljettaja Sandro Cortesen kanssa saavuttanut Kallio Racing hakee ykköstykkiä kaudeksi 2019.

Suomalaistalli julkaisi tänään jatkosopimuksen belgialaisen Loris Cressonin kanssa, mutta miehen kehityksestä huolimatta hänestä ei ole ehkä vielä Supebiken MM-sarjaan siirtyvän Cortesen jättämien suurien saappaiden täyttäjäksi.

Mutta onko itävaltalaisesta Thomas Gradingerista? Todennäköisesti, hyvinkin todennäköisesti.

Gradinger ajoi viime kaudella Yamahan NRT-tiimissä MM-pronssia pokanneen ranskalaisen Jules Cluzelin rinnalla.

Kauden kruunanneessa Qatarin kisassa ranskalaisen Lucas Mahiasin, Cortesen ja italialaisen Federico Caricasulon takana neljänneksi päätynyt Gradinger, 21, on suunnannut katseensa ensi vuodeksi Kallio Racingiin.

Kyseessä on kieltämättä kova ja loistavan tulevaisuuden omaava kaveri. Gradinger sijoittui heti ensimmäisellä täysipainoisella MM-kaudellaan pisteissä seitsemänneksi.

Gradingerin puolesta puhuu myös se, että hän olisi valmis tuomaan Cortesen tavoin sponsorirahaa Kallio Racingiin. Supebiken puolella ilman töitä näillä näkymin jäävä pohjoisirlantilainen Eugene Laverty on tietenkin siirtomarkkinoiden tulikuumin nimi, mutta hän haluaa palkkaa tiimiltä, eikä tuoda rahaa mukanaan.

– Olemme keskustelleet hänen (Gradinger) kanssaan. Hänellä on hyvä tulevaisuus edessään, Kallio Racingin tallipäällikkö Vesa Kallio toteaa Speedweekille.

– Hän ajoi ensimmäisen kauden MM-sarjassa ja alussa oli tietenkin joitain vaikeuksia. Hänestä tuli parempi ja parempi ja hän oli kolmessa viimeisessä kisassa erittäin hyvä. Thomas on vahva kuljettaja ja hän ansaitsee paikan hyvässä tiimissä. Tietenkin hän tulee kyseeseen minulle, Kallio jatkaa.

Gradingerin manageri Andi Ledermann vahvistaa, että Kallio Racing on ykkösvaihtoehto hänen suojatilleen.

– Meillä on muutamia sponsorineuvotteluja tulevina viikkoina ja pyrimme saamaan budjetin kokoon. Thomasin pitää tuoda rahaa tullessaan ja hän haluaa jatkaa Yamahalla. Kalliolta on tullut signaalia meille siitä, että Thomas tulee kyseeseen. Uskon, että Thomas ottaa ensi kaudella ison stepin urallaan, kun hän tuntee jo kaikki radat. Hän oli tämän kauden paras rookie-kuljettaja, mikä on todella hyvä saavutus, Lederman muotoilee.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:

Kallio Racing jatkaa Loris Cressonin kanssa kaudella 2019

Katso myös

Jonathan Rean elämä ei ole ollut pelkkää tuhkimotarinaa

Jonathan Rea, 31, on yksi maailman arvostetuimmista ratamoottoripyöräilijöistä. Hän on saavuttanut Superbike-luokassa neljä maailmanmestaruutta peräkkäin …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *