Etusivu / Muut uutiset / Niki Tuuli: ”Viimeinkin suoraan Superpole2:hteen!”
Niki Tuuli. Kuva: CIA Landlord Insurance Honda

Niki Tuuli: ”Viimeinkin suoraan Superpole2:hteen!”

Niki Tuuli teki sen, mitä hän lähti Supersport-luokan MM-sarjan Hollannin osakilpailun avauspäivältä hakemaankin: taisteli harjoitusten 10. kovimman kierrosajan Assenissa ja lunasti sillä suoran paikan lauantaina ajettavaan Superpole2 -aika-ajoon.

– Viimeinkin suoraan Superpole2:hteen!, iloitsi kolmen osakilpailun jälkeen pisteissä seitsemäntenä oleva CIA Landlord Insurance Honda-tiimin suomalaiskuljettaja.

– Aamun harjoituksessa ajaminen tuntui ok:lta ja minulla oli se fiilis, että pystyn kovempaankin vauhtiin. Toisessa harjoituksessa tuntuma ajamiseen ei ollut kuitenkaan enää hyvä. Se ei ollut oikeastaan lähelläkään sitä, mitä sen tulisi olla. Oli todella vaikeaa ajaa kova kierrosaika ja olin hieman onnekas, joten kyllä huomiseksi on löydettävä jotain lisää. Meidän on vain keskityttävä oikeisiin asioihin, Tuuli alleviivaa.

Tiimipäällikkö Simon Buckmaster korostaa, että tässä tilanteessa suora paikka nopeampaan aika-ajoryhmään oli se tärkein asia.

– Iltapäivän harjoituksessa radan lämpötila oli korkeampi ja Niki ei löytänyt sitä fiilistä ajamiseen, kuin aamun hieman viileimmissä olosuhteissa. Hän alkoi puskea vähän liikaakin ja tuntuma huononi sen myötä. Niki pystyi kuitenkin aivan lopussa kohentamaan kierrosaikaansa ja otti paikkansa kymmenen nopeimman sakista. Voimme lähteä lauantain kolmanteen harjoitukseen huojentuneina viimeistelemään pyörän säätöjä ja hakemaan aika-ajoista parasta mahdollista sijoitusta.

Perjantain harjoitusten kiireisin kuljettaja oli Yamahaa kuskaava Randy Krummenacher ajalla 1.38,116.

Asseniin voitto vyöllään saapunut ja sarjassa toisena oleva suomalaistalli Kallio Racingin Sandro Cortese ajoi hienosti toiseksi vain 34 tuhannesosaa Krummenacherin takana. Kaksikko oli selvästi karussa muilta.

Tuuli jäi pohjista 1,404 sekuntia ja 14:nneksi sijoittunut HRP-tiimin Suzuki-tiimin Eemeli Lahti 1,672 sekuntia.

worldsbk.com

Katso myös

Jonathan Rean elämä ei ole ollut pelkkää tuhkimotarinaa

Jonathan Rea, 31, on yksi maailman arvostetuimmista ratamoottoripyöräilijöistä. Hän on saavuttanut Superbike-luokassa neljä maailmanmestaruutta peräkkäin …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *