Etusivu / Muut uutiset / Motomarket Racingin juniorikuljettajat hyvässä vauhdissa Barcelonassa

Motomarket Racingin juniorikuljettajat hyvässä vauhdissa Barcelonassa

Motomarket Racing juniorikuskit olivat jälleen hyvässä vauhdissa Barcelonan kilpailuviikonloppuna. Torstain testipäivän aikana tiimin juniorit pääsivät hyvin sisään uuteen rataan ja vauhti oli hyvää. Perjantaina puolestaan vaihtelevat sääolosuhteet hieman sekoittivat päivän kulkua.

Launtaina aika-ajossa parhaassa vauhdissa oli Lenni Klemetti, joka ajoi itsensä sijalle 13. Niko Lehtiranta kaatui heti aika-ajon alussa ja lähtöruuduksi tuli 18. Rasmus Rosnell ajoi itselleen lähtöpaikaksi ruudun 19.

Päivän lopuksi ajettiin PreMoto3 luokan ensimmäinen kilpailulähtö. Lehtiranta joutui jättämään kilpailun väliin kaatumisessa tulleiden vammojen vuoksi.

Rosnell ajoi nousujohteista ajoa koko kisan ajan ja Klemetti pääsi hyvään ryhmään ajamaan pisteistä kymmenen joukossa. Kärkikuskeista kolme pyörää hylättiin liian suurien tehojen vuoksi, niin lopullisissa tuloksissa Rosnell 12. ja Klemetti kahdeksas.

Sunnuntaina ajettuun toiseen lähtöön pääsi myös Lehtiranta mukaan kisaan.  Jalka ei kuitenkaan kestänyt ajamista mutta sitkeästi Niko ajeli maaliin ollen 18. Rosnell taisteli Lehtirannan kanssa lähes koko kisan ajan, mutta kaatui pari kierrosta ennen maalia sijalta 19. Klematti ajoi hyvän taistelun ja paransi kierrosaikaansa. Maalissa hienosti sijalla 12.

Neljän ajetun lähdön jälkeen Klemetti on sarjan pisteissä 12:s ja Lehtiranta 13:s ja Rosnell sijalla 20. Seuraava osakilpailu ajetaan Espanjan Navarrassa Juhannuksena.

– Rata oli ehdottomasti hienoin missä olen ikinä ajanut. Rata on aika vaikea ja vaatisi useita harjoituspäiviä, jotta ehitisi radan oppimaan kunnolla. Pyörä saatiin täydelliseen kisakuntoon albaceten rajun kaatumisen jäljiltä, ja se toimi erinomaisesti. Pientä hienosäätöä oli keulan ja hevosvoimien rajoittamisen kanssa. Viikonlopun toisessa lähdössä pyörä oli kolmen nopeimman pyörän joukossa 216km/h nopeudella. Todella iso kiitos kaikille yhteistyökumppaneille, että pyörä saatiin parsittua kasaan. Viikonlopusta jäi hyvä fiilis ja sijoituksiin kahdeksan ja 12. olen tyytyväinen.  Hyvillä mielin lähdetään kohti seuraavaa kisaa Navarraan, kertoi Klemetti.

– Tosi hieno ja haastava rata. Ensimmäisenä testipäivänä päästin hyvään vauhtiin, mutta perjantaina radalla oli jotain liukasta ja kaaduin siihen yli 130km/h vauhdista. Samaan kohtan kaatui neljä muutakin kuskia. Loukkasin itseäni ja ajaminen ei enää onnistunut kunnolla. Aika-ajossa kaaduin uudelleenyli 120km/h nopeudesta ja sama kohta sai lisää kipeää. Ensimmäinen kisalähtö oli pakko jättää kipujen vuoksi väliin. Sunnuntaina toiseen lähtöön lähdin mukaan, mutta kipu oli edelleen niin kova, että ajaminen normaalisti oli mahdotonta. Hammasta purren ajelin maaliin sijalla 18, totesi Lehtiranta.

– Kilpailuviikonloppu oli kokonaisuutena hyvä, koko ajan mentiin eteenpäin. Saatiin avattua myös pistetili tässä sarjassa. Rata oli tosi hieno ja mahtava kokemus päästä ajamaan täällä kilpaa. Vähän harmittaa kaatuminen toisessa lähdössä, mutta hyvä fiilis jäi viikonlopusta kun luotto pyörään lopulta löytyi, vahvisti Rosnell.

Teksti ja kuva: Motomarket Racing

Katso myös

Jonathan Rean elämä ei ole ollut pelkkää tuhkimotarinaa

Jonathan Rea, 31, on yksi maailman arvostetuimmista ratamoottoripyöräilijöistä. Hän on saavuttanut Superbike-luokassa neljä maailmanmestaruutta peräkkäin …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *