Etusivu / Muut uutiset / MotoGP-sarjassa ajetaan ensi kaudella korkeintaan 19 osakilpailua
Kuva: Yamaha Racing

MotoGP-sarjassa ajetaan ensi kaudella korkeintaan 19 osakilpailua

MotoGP-sarjan MM-osakilpailumäärä nousee kaudella 2018 korkeintaan yhdellä, eli 19:ään. KymiRingin ensimmäisen osakilpailun ajankohta on luvattu ilmoittaa elokuussa.

Osakilpailujen määrä kivunnee lähivuosien kuluessa 20:een, mutta ainakaan siis vielä ensi kaudella tuo maksimi ei tule toteutumaan.

Sarjaa hallinnoivan Dornan toimitusjohtaja Carmelo Ezpeleta vahvistaa asian espanjalaismedia AS:lle.

– Ensi kaudella ajetaan 19 osakilpailua, jos Katalonian GP pysyy sarjassa mukana. Jos ei, niin ajamme 18 kisan kauden, Ezpeleta linjaa.

Barcelonassa ajettavan Katalonian kisan kohtalo on ollut vaakalaudalla sen jälkeen, kun Montmelon MotoGP-radan uusittu luonne ja erityisesti pomppuinen, sekä pidoltaan ongelmallinen asfaltti saivat kuljettajilta täystyrmäyksen vajaa kuukausi sitten.

Montemelon ratayhtiö ilmoitti tuolloin, ettei sillä ole taloudellisia resursseja baanan päällysteen uusimiseen. Dornan taholta tullut uhkavaatimus on kuitenkin tehonnut ja nyt Montmelosta on ilmoitettu, että pintaa uusitaan ainakin radan siltä osin, jossa Luis Salom menetti viime vuonna henkensä kaatumisen seurauksena.

MotoGP-sarjan nykyisistä isännistä Qatarin Losailin voimassa oleva sopimus ulottuu kauteen 2026, Argentiinan Termas de Rio Hondon 2019, USA:n Austinin 2022, Ranskan Le Mansin 2021, Hollannin Assenin 2026, Saksan Sachsenringin 2021, Tshekin Brnon 2020, Englannin Silverstonen 2018, Italian Misanon 2020, Espanjan Aragonin 2021, Japanin Motegin 2018, Australian Phillip Islandin 2026, Malesian Sepangin 2021 ja Espanjan Valencian 2021 asti.

Espanjan osalta Jerezin kisa on vahvistusta vailla, kuten niin useasti aiemminkin. Vastaava tilanne vallitsee Barcelonan lisäksi edelleen myös Itävallan Red Bull Ringin ja Italian Mugellon osalta. Näistä tosin Red Bull Ringiä ja Mugelloa voidaan pitää jatkossakin saletteina.

Thaimaan ja Buriramin radan tulo kaudella 2018 sarjaan lienee selviö, vaikka Dorna ei ole sitä vielä virallisesti vahvistanutkaan. Kyseinen kisaviikonloppua ajetaan 5.-7. lokakuuta.

KymiRingin lisäksi MotoGP-kartalle ovat jatkossa vahvimmin tyrkyllä Indonesian Palembang, Kazakstanin Sokol ja mahdollisesti myös Meksikon Autodromo Hermanos Rodriguez.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA: KymiRingin MotoGP-kisan ajankohta julki elokuussa

Katso myös

Kaartinen Motorsport siirtyy Aprilian joukkoihin

Italialaisen Aprilian maahantuoja Oy Brandt Ab ja Kaartinen Motorsport ovat sopineet yhteistyöstä kausille 2019-2020. Kaartinen …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *