Etusivu / Muut uutiset / Mika Kalliolta myös upea kuitti KTM:n ”kitinälle”
Kuva: Motogp.com

Mika Kalliolta myös upea kuitti KTM:n ”kitinälle”

Vahingonilo on se paras ilo. Näinhän se menee.

Mika Kallio voi myhäillä tuollakin ilolla juuri nyt ainakin syvällä sisimmässään.

Ai miksikö?

No siksi, että julkinen salaisuus tulee tässä: Kallion lähinnä Suomessa esiin nostetut puheet ”haluan olla KTM:n nopein kuljettaja” Saksan ja Itävallan GP:hen aikoihin ovat aiheuttaneet määrätyissä henkilöissä närää ja kitinää Kotarin niin sanotussa perheessä.

Kulmilla on supistu siihen tyyliin, että Kallio ei osoittaisi moisilla puheilla lojaalisuutta nykyiselle työnantajalleen ja samalla on alleviivattu toistuvasti sanaa testikuljettaja.

Se on täysin turhaa narinaa otettaessa kaikupohjaksi Kallion ”omilleen” suunnatut puheet. Se on ollut todellisen kilvanajajan puhetta ja se on väkevän intohimoinen julistus halulle palata kisakuljettajaksi. Ja se on Kallion oikeus, piste.

Toisaalta eihän tietenkään KTM:n virallisissa tiedotteissa ole mainittu missään vaiheessa sanallakaan Kallion kyseisiä tavoitteita ja tuskinpa niitä on yritetty sinne tyrkyttääkään, joten Mikalla on tältäkin osin täysin puhtaat paperit plakkarissaan.

Tallien ja tiimien GP-viikonloppujen ennakot ovat pääosin julmetun puisevaa pakkopullaa. Tiedän 14 vuoden kokemuksella – takavuosina osittain myös työn merkeissä –  MotoGP-sarjasta, että koko kauden ennakkojutut voisi tältä osin kirjoittaa 90-prosenttisesti lopulliseen muotoonsa viimeistään talvitestikauden jälkeen.

Totuus tai ainakin sitä lähempää liippaavaa tulee julki kuljettajien omissa tiedotteissa. Ja niissä tiedotteissa on sallittua ja suositeltavaakin käyttää myös kuuluisaa värikynää kohtuuden rajoissa.

Lukijat poimivat nykyisessä tietotulvassa vain ja ainoastaan helmet päältä. MotoGP on upea laji, mutta ikävä kyllä Suomessa ainakin vielä suuren yleisön silmissä myös niin sanottu marginaalilaji.

Silloin kaikki keinot ovat sallittuja nostetta tavoiteltaessa. Mika Kallio ja kumppanit – jatkakaa ehdottomasti samaan tyyliin!

Kari Aho

Katso myös

Kaartinen Motorsport siirtyy Aprilian joukkoihin

Italialaisen Aprilian maahantuoja Oy Brandt Ab ja Kaartinen Motorsport ovat sopineet yhteistyöstä kausille 2019-2020. Kaartinen …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *