Etusivu / Muut uutiset / Kommentti: Tuuli, Paavilainen, Lahti ja junnukaarti – hyvältähän tämä näyttää!
Peetu Paavilainen. Kuva: Petri Paavilainen

Kommentti: Tuuli, Paavilainen, Lahti ja junnukaarti – hyvältähän tämä näyttää!

MotoGP-sarjan suomalaisosastolla on jo jonkin aikaa ammottanut iso aukko Mika Kallion jälkeen.

Niklas Ajo ylsi parhaimmillaan ja väläyksittäin piikki- sekä Moto3-luokkien kärjen tuntumaan, mutta ikävä kyllä se viimeinen silaus jäi puuttumaan.

Patrik Pulkkinen pääsi puolestaan kokeilemaan siipiään viime kaudella motokolmosissa, mutta MM-debyytin ajoitus ja kilpailukalusto eivät osuneet kohdilleen. No, ”Postmanilla” on sittenkin ikää vasta 17 vuotta ja hänestä kuullaan taatusti vielä hetkellisen hiljaiselon jälkeen.

Suomalaiskuljettajien kynnys on aina ollut ja tulee olemaan jatkossakin korkea MotoGP-sarjaan. Ei välttämättä vauhdillisesti, vaan taloudellisesti.

Lajin niin sanotuista mahtimaistakin moni huippulupaus on jäänyt rannalle ruikuttamaan yksinkertaisesti siitä syystä, että pelimerkkejä ei ole löytynyt omasta ja sponsorien takaa riittävästi sen suuren stepin ottamiseen.

Näin se vain menee.

* * *

Niki Tuuli avasi viime kaudella MM-voittotilinsä Supersport-luokassa.

Hän on tämän kauden neljän kisan jälkeen pisteissä seitsemäntenä, vaikka Honda ei ole vieläkään istunut täysin imatralaisen käteen.

Ei, ei lainkaan huono saldo, kun näkee metsän puilta. Ja kyllä, Tuuli tuikkaisi menemään myös Moto2-luokassa taatusti kelpo vauhtia.

Eemeli Lahti on kärsinyt kahdessa Supersport-luokan kisassa pyöränsä mystisistä teknisistä ongelmista. Rajuja kaatumisia, mutta mikä oleellisinta, silti myös tukku todella hyviä kierrosaikoja.

Pyörän rakennevika on nyt onneksi paikallistettu ja kaikki ennusmerkit viittaavat siihen, että räväkässä vauhdissa löytyy entistäkin enemmän, kun karavaani kurvailee seuraavaksi Imolaan.

Tuuli ja Lahti. Näiden vauhdikkaiden veijareiden edesottamuksia kannattaa seurata silmä tarkkana.

* * *

Kuka on sitten se seuraava suomalaiskuljettaja, joka nousee MotoGP-sarjaan? Tuuli, toivottavasti. Peetu Paavilainen, hyvin todennäköisesti.

Paavilainen, 16, saattaa räjäyttää alkavalla kaudella sellaisen pommin, että oksat pois.

Huippulahjakkuus käynnistää toisen kautensa MotoGP-sarjan näyteikkunassa Red Bull Rookies Cupissa, jonka helmistä ne hohtavimmat on nostettu nuorukainen toisensa jälkeen vieläkin kirkkaampiin parrasvaloihin.

Voi kuullostaa hurjalta, mutta ei sittenkään mitenkään mahdottomalta visiolta: Paavilainen omaa onnistuessaan täydet saumat ajaa ainakin yksittäisiä voittoja Rookies Cupissa.

Kenties jopa enemmästäkin.

* * *

Mikäli KymiRing-projekti saadaan aikataulussa ensi vuodeksi maaliin, niin Suomen GP:hen kaivataan villillä kortilla kisaavan Kallion lisäksi tästä tasavallasta myös toinen, mahdollisesti kolmaskin kuljettaja.

Kun sarjaa hallinnoiva Dorna näin haluaa, niin se myös toteutuu.

Se olisi mahtava, kerta kaikkiaan upea piristysruiske myös Suomen rr-junnukaartille, joka sekin on nyt ehkä kovimmassa ja ainakin kansainvälisesti laajemmassa iskussa kuin koskaan.

Hyvältä näyttää.

Katso myös

Imatranajon valtias ei lähde puolustamaan IRRC-mestaruuttaan – ajaa kuitenkin Suomen osakilpailun

Kansainvälisen IRRC Superbike-sarjan mestaruuden viime vuonna vienyt ja Imatranajon valtiaaksi voitoilla ja kierrosennätyksellä kohonnut britti …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *