Etusivu / Muut uutiset / Kallio Racingin MM-kärki ajoi huipputärkeät testit – taistelu maailmanmestaruudesta saa alkaa
Sandro Cortese. Kuva: Philippe Damiens

Kallio Racingin MM-kärki ajoi huipputärkeät testit – taistelu maailmanmestaruudesta saa alkaa

Vesa Kallion johtama suomalaistalli Kallio Racing valmistautuu kovaa ja hyvää kyytiä Supersport-luokan MM-sarjan kauden viimeiselle kolmannekselle. Panokset eivät tästä kovene: nyt taistellaan maailmanmestaruudesta!

Kallio Racingin saksalaiskuljettaja Sandro Cortese johtaa sarjaa viiden pisteen erolla ranskalaiseen Jules Cluzeliin. Kolmantena kyttäävä sveitsiläinen Randy Krummenacher on jäänyt Cortesesta 22 pistettä. Kolmikko kilpailee luokan mahtimerkillä Yamahalla.

Kallio Racing ei ole levännyt laakereillaan pitkällä kesätauolla. Suomalaistalli palasi onnistuneesti tositoimiin Ranskan Magny-Coursissa ja Portugalin Portimaossa ajetuissa testeissä.

Erityisesti Portimaon testijaksolla oli iso painoarvo, sillä baana on sama, jossa sarja jatkuu 14.-16. syyskuuta.

Ajo Motorsportissa vuonna 2012 Moto2-luokan maailmanmestariksi ajaneelle Corteselle moni rata on merkinnyt meneillään olevalla kaudella täysin uutta tuttavuutta. Sitä on myös 4592 metrin mittainen Portimaon rata, joka kantaa virallisesti nimeä Autodromo Internacional do Algarve.

– Radan oppiminen oli erittäin tärkeää, koska se on todella vaikea, Cortese kuittaa tervetulleen testijakson oleellisimman asian Speedweekille.

Portimaon radalla niin sanottuja pimeitä paikkoja piisaa. Niissä pitää vain uskaltaa painaa kovalla luottamuksella.

– Sen itseluottamuksen löytämiseen vaatii niin paljon kierroksia kuin mahdollista. Onnistuimme siinä hyvin, ajoin noin 80 kierrosta, Cortese kertoo tyytyväisenä.

Cortesen kovin kierrosaika kirjattiin numeroin 1.45,9. Cluzel ajoi viime kaudella Portimaossa kisan nopeimman kierroksen lukemin 1.45,534.

Tiimipomo Vesa Kallio. Kuva: Philippe Damiens

Katso myös

Imatranajon valtias ei lähde puolustamaan IRRC-mestaruuttaan – ajaa kuitenkin Suomen osakilpailun

Kansainvälisen IRRC Superbike-sarjan mestaruuden viime vuonna vienyt ja Imatranajon valtiaaksi voitoilla ja kierrosennätyksellä kohonnut britti …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *