Etusivu / Muut uutiset / Kallio Racingin kylmähermoinen Cortese hypistelee mestaruuspalloa paineitta käsissään: ”Lähden nauttimaan ja voittamaan”
Sandro Cortese. Kuvakaappaus: Dorna

Kallio Racingin kylmähermoinen Cortese hypistelee mestaruuspalloa paineitta käsissään: ”Lähden nauttimaan ja voittamaan”

Vesa Kallion johtaman suomalaistalli Kallio Racingin saksalaiskuljettaja Sandro Cortese hypistelee ensimmäistä mestaruuspalloa kokeneissa käsissään, kun Supersport-luokan MM-sarjan kauden toiseksi viimeinen osakilpailu ajetaan sunnuntaina Villicumin radalla Argentiinan San Juanissa.

Rata on kaikille uusi ja sarjaa 11 pisteellä johtava Cortese toivoo siitä olevan etua hänelle.

– Se saattaa olla vain hyvä asia ja toivottavasti pieni etu minulle, sillä olen joutunut oikeastaan koko kauden oppimaan uusia ratoja nopeasti. Rata on uskomaton. Se on niin nopea ja leveä, Cortese kuvailee haltioissaan Villucumin baanan luonnetta sarjaa hallinnoivan Dornan haastattelussa.

Cortese alleviivaa jouhevaa etenemistä 4,2 kilometrin mittaisella radalla.

– Radalta löytyy pitkiä suoria. Et voi ajatella vain ensimmäistä kaarretta, vaan samalla jo toista ja kolmatta. Tärkeintä tällä radalla on löytää hyvä rytmi ajamiseen. Näissä mutkissa on helppo tehdä virhe, joka saattaa sitten pilata koko sektorin.

Cortese ei ota paineita, ei ainakaan liikaa, mestaruudesta. Jos se ei onnistu Argentiinassa, niin kaudesta on jäljellä sen jälkeen vielä yksi, eli Losailin radalla Qatarissa ajettava osakilpailu.

– Eroa on sittenkin vain 11 pistettä edukseni. En tunne paineita. Pyrin olemaan niin nopea kuin mahdollista, lähden nauttimaan jokaisesta harjoituksesta ja voittamaan kisaa.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:

Kallio Racingille maailmanmestaruus Argentiinassa? Tässä ovat vaihtoehdot sen toteutumiselle

Kallio Racing vie maailmanmestaruuden katkolle Argentiinaan – Villicumin radalla on todella isot panokset pelissä!

Katso myös

Imatranajon valtias ei lähde puolustamaan IRRC-mestaruuttaan – ajaa kuitenkin Suomen osakilpailun

Kansainvälisen IRRC Superbike-sarjan mestaruuden viime vuonna vienyt ja Imatranajon valtiaaksi voitoilla ja kierrosennätyksellä kohonnut britti …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *