Etusivu / Muut uutiset / Kallio Racingin Cortese: ”Kisavauhti on kohdallaan”
Sandro Cortese. Kuva: worldsbk.com

Kallio Racingin Cortese: ”Kisavauhti on kohdallaan”

Vesa Kallion johtaman Kallio Racingin saksalaiskuljettaja Sandro Cortese lähti Motorland Aragon-radalla ajettavaan Supersport-luokan MM-sarjan kolmanteen kisaviikonloppuun tiukasti voitto tavoitteenaan. Avauspäivän jälkeen kaikki on kulkenut tältä osin linjassa.

Cortese ajoi suomalaistallin Yamahalla perjantain harjoituksen kolmanneksi kovimman kierrosajan jääden kärjestä ainoastaan 50 tuhannesosaa. Päivän parhaat ajat taottiin toisella treenijaksolla, kun rata oli kuivunut.

Kärkeen karautti Randy Krummenacher lukemin 1.54,750, joista hallitseva maailmanmestari Lucas Mahias jäi 21 tuhannesosaa.

CIA Landlord Insurance Honda-tiimin Niki Tuuli oli 12:s ja Sterkman Motorsport by HRP-tiimin Suzuki-kuljettaja Eemeli Lahti 17:s. Tuuli jäi pohjista 1,163 ja Lahti 2,116 sekuntia. Lahti oli aamulla märällä radalla ajetussa treenissä hienosti neljäs ja Tuuli viides.

Kallion tiimi veti toisen harjoituksen onnistuneella taktiikalla.

– Fokus oli kisavauhdissa ja uskon, että se on nyt löytynyt. Paras aikani oli 1.54,8:n pinnassa. Pystyin ajamaan kymmenen kierrosta 1.54,8-1.55,2 -haarukassa. Sunnuntain kisan pituus on 16 kierrosta, joten vauhti on olemassa, Cortese kertoi välittömästi jälkimmäisen treenin jälkeen Speedweekille.

– Olen tyytyväinen työhömme. Pyörässä ilmeni pientä tärinää, mutta uskon, että saamme senkin sunnuntaiksi hallintaan. Olemme kärkiporukassa, mikä on se päätavoite. Kolmas sija on hyvä, jatkoi Cortese.

Harjoituksissa oli todella tiivis tunnelma, sillä Yamaha-kuljettajista koostunut kärkiviisikko mahtui 0,118 sekunnin sisään.

– Yamaha on juuri nyt nyt tämän luokan kärkipyörä, toteaa Cortese.

Lauantaina ajetaan vielä yksi harjoitusjakso ennen aika-ajoja.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:
Niki Tuuli terävässä tikissä Espanjassa – ja samoin Eemeli Lahti!

Kuvat: worldsbk.com

Katso myös

IDM-sarjan mestari Kallio Racingin väreihin

Supersportin maailmanmestaruuden tänä vuonna voittanut Kallio Racing lähtee puolustamaan titteliä ensi kaudella kovalla kolmikolla. Suomalaistallin …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *