Etusivu / Muut uutiset / Kallio Racingille upea MM-osakilpailuvoitto Cortesen ajamana – Tuuli kahdeksas
Suomalaistalli Kallio Racing juhli Sandro Cortesen johdolla upeaa MM-osakilpailuvoittoa Motorland Aragon-radalla. Kuva: worldsbk.com

Kallio Racingille upea MM-osakilpailuvoitto Cortesen ajamana – Tuuli kahdeksas

Vesa Kallion johtama suomalaistalli Kallio Racing avasi upeasti tämän kauden voittotilinsä Supersport-luokan MM-sarjassa, kun sen saksalaiskuljettaja Sandro Cortese paineli paalupaikalta ykköseksi Motorland Aragon-radalla Espanjassa.

Cortese kävi kauden kolmannessa osakilpailussa tiukan väännön voitosta niin ikään Yamahalla ajavan Federico Caricasulon kanssa.

Moto3-luokan maailmanmestaruuden vuonna 2012 Ajo Motorsportin riveissä saavuttanut Cortese nappasi uransa ensimmäisen Supersport-luokan MM-osakilpailuvoiton 1,426 sekunnin erolla Caricasuloon.

Yamaha-kuljettajat valtasivat podiumin, kun Jules Cluzel päätyi kolmanneksi 1,639 sekuntia voittajasta jääneenä.

Cortese totesi jo Aragoniin lähdettäessä, että hän ajaa tutulla radalla vain ja ainoastaan voitosta. Mies tiesi tasan tarkkaan, mitä tulossa oli. Lisäksi Cortese löysi mainion kisavauhdin käytännössä heti ensimmäisestä harjoituksesta lähtien, mistä iso kiitos kuuluu tietysti koko tiimille.

– Olen niin iloinen ja nautin tästä hetkestä! Jo eilen saavutettu paalupaikka oli mahtavaa. Tunsin jo ensimmäisistä harjoituksista lähtien, että vauhti on hyvällä tasolla. Tunnen radan ja ajattelin pystyväni taistelemaan voitosta. Laadin eilen illalla taktiikan sen pohjalta, että pyrin pysymään poissa Caricasulon ja Cluzelin välisistä kahinoista ja se toimi. Nautin todellakin koko viikonlopusta ja pystyin ajamaan koko ajan rennosti, iloitsi Cortese.

CIA Landlord Insurance Hondan Niki Tuuli sijoittui kisassa kahdeksanneksi ja Sterkman Motorsport by HRP-tiimin Suzuki-tiimin Eemeli Lahti 13:s. Tuuli jäi voittajasta 18,507 ja Lahti 37,478 sekuntia.

Tuuli lähti 16 kierroksen kisaan 13. ja Lahti 19. ruudusta. Lahti teki alkukierroksilla upean nousun ajaen parhaimmillaan sijalla 12 heti Tuulen takana.

Cortesen rinnalla Kallio Racingissa kilpaileva Loris Cresson kuittasi tililleen 12. sijan.

Cortese nousi voitollaan sarjassa toiseksi Yamahaa kuskaavan hallitsevan mestarin Lucas Mahiasin tuntumaan. Aragonissa neljäneksi sijoittuneella Mahiasilla on koossa  58 ja Cortesella 54 pistettä. Tuulen 20 pistettä oikeuttavat seitsemänteen sijaan.

Kausi jatkuu jo ensi viikonvaihteena Assenin radalla Hollannissa.

Kuva: worldsbk.com

worldsbk.com

Katso myös

Imatranajon valtias ei lähde puolustamaan IRRC-mestaruuttaan – ajaa kuitenkin Suomen osakilpailun

Kansainvälisen IRRC Superbike-sarjan mestaruuden viime vuonna vienyt ja Imatranajon valtiaaksi voitoilla ja kierrosennätyksellä kohonnut britti …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *