Etusivu / Muut uutiset / Kallio Racingilla yhä hyvä ote maailmanmestaruuteen – ratkaisu siirtyi kauden päätöskisaan
Sandro Cortese. Kuva: worldsbk.com

Kallio Racingilla yhä hyvä ote maailmanmestaruuteen – ratkaisu siirtyi kauden päätöskisaan

Suomalaistalli Kallio Racingin saksalaiskuljettaja Sandro Cortese omaa edelleen hyvän otteen Supersport-luokan maailmanmestaruuteen, vaikka haarukassa ollut titteli jäikin saavuttamatta kauden toiseksi viimeisessä osakilpailussa Argentiinassa. Trillerin ratkaisu nähdään kauden päättävässä Qatarin kisassa 28. lokakuuta. Cortese lähtee Losailin radalle kuuden pisteen MM-johdossa.

Kallio Racing on jo nyt varmistanut vähintäänkin MM-hopean, kun Cortese ajoi toiseksi San Juan Villicum-radalla Argentiinassa.

Cortesen mestaruuden ainoa uhkaaja, ranskalainen Jules Cluzel haki San Juanista täyden potin. Argentiinaan 11 pisteen takamatkalla Corteseen nähden saapunut Cluzel hallitsi käytännössä koko kisaa poimien talteen jo kauden viidennen voittonsa. Corteselle voittoja on koossa tähän mennessä kaksi.

Kisan nopeimman kierroksen plakkariinsa kuitannut Cortese jäi voittajasta 0,240 sekuntia.

Cortese ajoi nousujohteisen kisan. Hän kipusi kolmanneksi siinä vaiheessa, kun 19 kierroksen väännöstä oli kuusi ensimmäistä takana. Kakkossijan Cortese puolestaan kuittasi Lucas Mahiasin kustannuksella, kun matkaa ruutulipulle oli viisi kierrosta. Mahias päätyi kisassa kolmanneksi 3,702 sekuntia voittajasta.

– Alussa Sandro ei meinannut saada hyvää rytmiä päälle, mutta viimeiset viisi kierrosta olivat hyvät. Tänään se ei tosin riittänyt Cluzelia vastaan. Tulokseen voidaan olla kuitenkin tyytyväisiä, kun tämä Villicumin rata ei oikein soveltunut Sandrolle niin hyvin kuin Cluzelille, tallipäällikkö Vesa Kallio toteaa.

Cortese hoiti kylmähermoisesti iso pisteet tililleen.

– Tämä oli aika rankka kilpailu etenkin alussa, jolloin minulla oli pito-ongelmia. Kilpailun edetessä tuntuma parani ja sain ohitettua kanssakilpailijoita. Tavoitteeni oli, että mikäli en saa ohitettua Julesia, pysyn aivan hänen takanaan, ja näin tein. Pääasia on, että johdamme edelleen MM-sarjaa ennen Qatarin finaalia, painottaa Cortese.

Corteselle riittää kahden viikon kuluttua Qatarissa toinenkin sija mestaruuteen, vaikka Cluzel ajaisikin kolmannen voiton putkeen.

worldsbk.com

Katso myös

Jonathan Rean elämä ei ole ollut pelkkää tuhkimotarinaa

Jonathan Rea, 31, on yksi maailman arvostetuimmista ratamoottoripyöräilijöistä. Hän on saavuttanut Superbike-luokassa neljä maailmanmestaruutta peräkkäin …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *