Etusivu / Muut uutiset / Juho Kantola aloitti RR-kauden Espanjassa

Juho Kantola aloitti RR-kauden Espanjassa

Nuori tulevaisuuden lupaus Juho Kantola starttasi RR-kautensa viikonloppuna Espanjassa, kun Suomessa oli vielä viimeiset lumet maassa.

Reissu sai hyvän alun ja mekaanikot Teemu Koskinen ja Japi Åström tekivät läpi koko viikonlopun esimerkillistä työtä Juhon työkalun kunnossa pitämiseksi.

Vaihtelevat säät ja osittain Suomen tasoinen kylmyys sotki Juhon tekemistä, mutta lauantaina saatiin erinomainen tulos aika-ajoissa, kun Juho kellotti kymmenenneksi parhaan ajan ja samalla nopeimman noteerauksen suomalaisista.

– Hieno oli vetää, ja onhan se hienoa aloittaa kausi nopeimpana suomalaisena, totesi Juho aika-ajojen jälkeen.

Lauantaille suunniteltu ensimmäinen kisalähtö jouduttiin perumaan kovan sateen vuoksi ja sunnuntaina ajettiinkin sitten tuplat. Ensimmäiseen lähtöön lähdettiin mieli korkealla, mutta ehkä hieman liiankin kova innostus kostautui valojen vaihduttua, kun Juho sammutti pyörän.

Radan henkilökunta oli kyllä heti hereillä ja pyörä siirrettiin varikolle, jossa Teemu sai pyörän käyntiin. Valitettavasti tässä kohtaa muut olivat jo radan puolessa välissä. Juho ajoi silti hienoja aikoja ja kiri hännän vielä kiinni ja pääsi pari ohittamaankin. Ihan vielä ei pisteitä kuitenkaan kertynyt.

Toiseen lähtöön sitten varmalla lähdöllä, ja kun ensimmäisen mutkan pienestä kolaroinnista selvittiin, niin kisa sai hyvät edellytykset. Tiukkaa kisaa läpi kierrosten ja maaliin sijalla 13. Pisteitä kotiin, mikä oli ensimmäisen viikonlopun tavoite ja tiimi on tyytyväinen.

Tästä on hyvä jatkaa kohti uusia kisoja. Kisat jatkuvat Juhon osalta toukokuun lopulla ensimmäisissä SM-kisoissa, jossa ajetaan kahdessa luokassa: Fin Moriwaki Cup ja SSP300, johon osallistutaan tuliterällä KTM RC390R -pyörällä.

Teksti ja kuvat: JK36 Racing tiedotus

Katso myös

Jonathan Rean elämä ei ole ollut pelkkää tuhkimotarinaa

Jonathan Rea, 31, on yksi maailman arvostetuimmista ratamoottoripyöräilijöistä. Hän on saavuttanut Superbike-luokassa neljä maailmanmestaruutta peräkkäin …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *