Etusivu / Muut uutiset / ESS: Kunnat hakivat Valenciasta oppia KymiRingiä varten
Kuva: Motogp.com

ESS: Kunnat hakivat Valenciasta oppia KymiRingiä varten

Lahden, Kouvolan ja Iitin edustajat kävivät tutustumassa viime viikonloppuna Valenciassa ajettuun MotoGP-sarjan kauden päätöskilpailuun. Matkan tavoitteena oli Etelä-Suomen Sanomien mukaan valmistautua KymiRingin tapahtumajärjestelyihin.

Rakenteilla olevalla KymiRingin radalla on määrä ajaa MotoGP-sarjaa vuonna 2020.

– KymiRingin rata varmasti valmistuu, mutta onhan siellä vielä paljon tekemistä, että kaikki muut fasiliteetit toimivat. Läheskään kaikkien rakenteiden ei tarvitse olla kiinteitä. Rahaa vielä tarvitaan, että rata-alue toteutuu kokonaisuudessaan, Lahden kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja Juha Rostedt (kok.) toteaa ESS:lle.

Ricardo Tormo-radalla MotoGP-kauden perinteisesti päättävällä osakilpailuviikonvaihteella on merkittävä vaikutus Valencian seudun talouteen.

– Rata-alueella on vuodessa 320 tapahtumaa, joista MotoGP-viikonloppu on suurin. Kisaviikonlopun aikana alueella käy 250 000 henkeä. Matkailuvaikutus on noin 40 miljoonaa euroa per vuosi, Rostedt kertoo.

– Valenciassa rata-alueelle on suurin piirtein sama ajomatka kuin Lahdesta Iittiin. Suurin haaste on, että kaikki haluavat kilpailun jälkeen yhtä aikaa pois. Rata-alueen omistaa kunta, joka pistää vuosittain 3-4 miljoonaa euroa infran ylläpitoon, Rosted jatkaa.

ESS:n mukaan kyseisten kuntien opintomatka Valenciaan toteutettiin osana Kaakkois-Suomen ely-keskuksen rahoittamaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaa.

* Etelä-Suomen Sanomien juttu kokonaisuudessaan.

Katso myös

Imatranajon valtias ei lähde puolustamaan IRRC-mestaruuttaan – ajaa kuitenkin Suomen osakilpailun

Kansainvälisen IRRC Superbike-sarjan mestaruuden viime vuonna vienyt ja Imatranajon valtiaaksi voitoilla ja kierrosennätyksellä kohonnut britti …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *