Etusivu / Muut uutiset / Eeki Kuparinen otti Valenciassa ison harppauksen kohti kärkiryhmää
Eeki Kuparinen.

Eeki Kuparinen otti Valenciassa ison harppauksen kohti kärkiryhmää

Motomarket Racingin Eeki Kuparinen oli hyvässä iskussa Espanjan Valenciassa ajetussa RFME CEV Stock 1000-osakilpailussa.

– Kärki lähenee, nyt enää alle sekunti kilpailun nopeimpaan kierrosaikaan, todetaan tiimin tiedotteessa.

Valencian osakilpailu oli kokonaisuudessaan hyvin mielenkiintoinen viikonloppu, jossa sää pelasi omaa peliään.

Ensimmäinen aika-ajo käytiin selkeässä sadekelissä ja Kuparinen ylsi parhaimpaan aika-ajo sijoitukseen ollen kuudes.

Toisessa sitten pelattiin ”joko tai”- peliä: ensimmäiset kuskit lähtivät sadekelin renkailla, mutta rata alkoi kuivua, tosin erittäin hitaasti. Kuparinen starttasi suoraan kuivankelin renkailla, mutta yllättäen vettä saatiin hieman lisää ja radalta oli tultava pois.

Odottelua ja alkoi näyttää, että takaisin ei kannata mennä, se oli virhe, sillä viimeisellä kierroksella kuitenkin olosuhde oli sen verran parempi, että Kuparinen putosi sijalle 10.

– Meillä oli aika-ajo rengas jo paikallaan kolme minuuttia ennen loppua ja oltiin jo ottamassa lämppäreitä pois, mutta… ei sitten menty. Vähintään yksi rivi pudottiin, jos ei kahta, harmitteli Kuparinen.

Sunnuntai alkoi sään puolesta epäselvissä merkeissä ja tiimi jopa odotteli hieman vettä mitä piti tulla iltapäiväksi. Sadetta ei kuitenkaan saatu.

Lähtö oli hyvä, mutta toisessa mutkassa oli todella ahdasta ja Kuparinen osui kanssakilpailijaa takapyörään ja menettäen useamman sijoituksen. Kun rytmi oli saatu takaisin, alkoi tiukka takaa-ajo ja edessä oleva ryhmä läheni kierros kierrokselta.

Lopulta Stock-luokan kuudentena maalissa oli sijoitus, joka sivusi tiimin parasta tänä vuonna. Syystäkin tiimipäällikkö Esko Kuparinen ja mekaanikot iloitsivat myös Eekin parasta sijoitusta tällä kaudella.

Lisäksi isoin harppaus kohti kärkiryhmää oli kierrosaika, joka putosi alle sekuntiin ja se jos mikä lupaa viimeiseen, lokakuun lopulla ajettavaan Jerezin osakilpailuun hyvää lähtökohtaa.

Eeki Kuparinen (6) taittaa tyylikkäästi matkaa Valencian Ricardo Tormo-radalla.

Teksti ja kuvat: Motomarket Racing tiedotus

Katso myös

Jonathan Rean elämä ei ole ollut pelkkää tuhkimotarinaa

Jonathan Rea, 31, on yksi maailman arvostetuimmista ratamoottoripyöräilijöistä. Hän on saavuttanut Superbike-luokassa neljä maailmanmestaruutta peräkkäin …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *