Etusivu / Muut uutiset / Aki Ajon tallin ensimmäinen maailmanmestari heitti pyyhkeen kehään Supersporteissa
Mike Di Meglio. Kuva: GMT94 Yamaha/PSP/Lukasz Swiderek www.photoPSP.com

Aki Ajon tallin ensimmäinen maailmanmestari heitti pyyhkeen kehään Supersporteissa

Aki Ajon johtamalle suomalaistalli Ajo Motorsportille sen historian ensimmäisen maailmanmestaruuden silloisessa 125-kuutioisten luokassa kaudella 2008 saavuttanut ranskalaiskuljettaja Mike Di Meglio, 30, on tehnyt kovan päätöksen: hän heittää pyyhkeen kehään Supersport-luokan MM-sarjassa vain kahden osakilpailun jälkeen.

Di Meglio on kilpaillut suomalaistallin menestysvuotensa jälkeen jopa MotoGP-luokassa ja viime aikoina vahvemmin Endurancen MM-sarjan puolella.

Di Meglio päätti lähteä toteuttamaan tällä kaudella unelmaansa tullakseen ensimmäiseksi maailmanmestariksi niin endurancessa kuin Supersporteissakin Niki Tuulen ja kumppaneiden kilpakumppanina.

Tuo unelma karahti kuitenkin kiville siis varsin varhaisessa vaiheessa. Hän ajoi GMT94-tiimin Yamahalla Superportin MM-avauksessa Australiassa sijalle 17 jääden siitä Thaimaassa vielä pykälän lisää.

– Kohtasin vaikeuksia Supersport-luokassa ja kun palasin Thaimaasta kotiin, soitin Christophe Guyotille (tiimipäällikkö). Sanoin hänelle, että luovun Supersport-projektista ja omistaudun täysillä Endurancen MM-sarjaan GMT94-tiimissä David Checan ja Niccolo Canepan rinnalla, Di Meglio kertoo.

Canepa muistetaan myös Mika Kallion ensimmäisenä MotoGP-luokan tiimikaverina vuonna 2009 Ducatin Pramac-tiimissä.

GMT94:n Supersport-tiimi on jo valinnut Di Megliolle seuraajan, eli 18-vuotiaan ranskalaiskuljettaja Corentin Perolarin.

Supersportien kauden kolmas MM-osakilpailu ajetaan 15. huhtikuuta Motorland Aragon-radalla Espanjassa.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA: Kallio Racingin ex-kuski tuuraamaan viisinkertaista maailmanmestaria

Katso myös

Jonathan Rean elämä ei ole ollut pelkkää tuhkimotarinaa

Jonathan Rea, 31, on yksi maailman arvostetuimmista ratamoottoripyöräilijöistä. Hän on saavuttanut Superbike-luokassa neljä maailmanmestaruutta peräkkäin …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *