Etusivu / Muut uutiset / Ajon tiimin kohukaksoset ajoivat MM-pisteille Valenciassa
Deniz Öncü ja Niklas Ajo. Kuva: Red Bull KTM Ajo

Ajon tiimin kohukaksoset ajoivat MM-pisteille Valenciassa

Aki Ajon kipparoiman Red Bull KTM Ajo-tiimin kohutut turkkilaiskaksoset Can ja Deniz Öncü ajoivat pisteille Moto3-luokan junioreiden MM-sarjan kauden toisena osakilpailuviikonvaihteena Valenciassa.

Kakkosruudusta tuuliselle Ricardo Tormo-radalle ampaissut Can Öncü ajoi ensimmäisessä kisassa kymmenenneksi ja toisessa 17:nneksi.

Hän johti toista kisaa, joka kuitenkin keskeytettiin punaisin lipuin kaatumisen vuoksi. Uusintastartissa pyörässä ilmeni teknisiä ongelmia ja Can joutui käynnistämään taistelun varikon portilta.

Ruutuun 25 jäänyt Deniz Öncü puolestaan keskeytti avauskisan kaaduttuaan jo kakkoskierroksella. Jälkimmäinen kisa kulki virheittä ja nuorukainen ylitti maalilinjan sijalla 14.

Can on sarjassa 18:ntena seitsemällä pisteellä. Denizin kaksi pistettä oikeuttavat sijaan 23. Sarjaa johtaa espanjalainen KTM-kuljettaja Raul Fernandez 58 pisteen potilla.

– Otin ensimmäiseen kisaan hyvän lähdön, mutta tuuli oli radalla siksi kova, että ajaminen ei tuntunut hyvältä. Johdin tosiaankin toista kisaa ennen punaisia lippua. Pyörä ei kuitenkaan käynnistynyt uusintalähdössä ja jouduin lähtemään kisaan muiden takaa. Pyrin nousemaan niin monta sijaa kuin mahdollista, mutta se ei riittänyt 17:ttä korkeammalle. Seuraava kisa tulee olemaan parempi, Can lupaa.

Deniziä jäi tietenkin harmittamaan ensimmäisen kisan kaatuminen.

– Toinen kisa oli sekin todella vaikea, koska radalla oli niin tuulista. Tuntui, että olosuhteet vaihtelivat tuulenpuuskien myötä miltei koko ajan. Ajaminen oli hankalaa, mutta tämä merkitsi jälleen erittäin hyvää kokemusta.

Junioreiden MM-kausi jatkuu 18.-19. toukokuuta Le Mansin radalla Ranskassa MotoGP-sarjan yhteydessä. Öncün veljekset kilpailevat myös Red Bull Rookies Cupissa, jossa he saavuttivat viime kaudella ison tukun voittoja.

Can Öncü. Kuva: Red Bull KTM Ajo

FIM CEV Repsol

Katso myös

Imatranajon valtias ei lähde puolustamaan IRRC-mestaruuttaan – ajaa kuitenkin Suomen osakilpailun

Kansainvälisen IRRC Superbike-sarjan mestaruuden viime vuonna vienyt ja Imatranajon valtiaaksi voitoilla ja kierrosennätyksellä kohonnut britti …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *