Etusivu / MotoGP / Zarco silmät säihkyen Hondan tehdastiimistä: ”Siinä on jotain maagista”
Johann Zarco. Kuva: Yamaha Racing

Zarco silmät säihkyen Hondan tehdastiimistä: ”Siinä on jotain maagista”

MotoGP-luokan ehdottomaan eliittiin nousseen Johann Zarcon kausien 2019 ja 2020 työpaikka saattaa hyvinkin löytyä Hondan tehdastiimistä, jonka kanssa hänen managerinsa Laurent Fellon on käynyt neuvotteluja jo kauden avanneesta Qatarin GP:stä lähtien.

Zarcolla tiedetään olevan ottajia: Honda, KTM, kenties myös Ducati ja Yamaha, jos se saisi järjestettyä hänet jatkossa kaluston osalta samalle viivalle Valentino Rossin ja Maverick Vinalesin kanssa.

Zarco antaa kuitenkin ymmärtää vähintäänkin rivien välistä sen, että paikka Hondan tehdastallissa kiehtoo sittenkin kenties enemmän kuin mikään muu tarjolla olevan vaihtoehto.

– HRC ja Repsol Honda-tiimi – niissä on jotain maagista ja myyttistä, Zarco luonnehtii silmät säihkyen viitaten samalla sellaisiin nimiin kuin Freddie Spencer, Eddie Lawson, Wayne Gardner, Mick Doohan, Alex Criville, Valentino Rossi, Nicky Hayden, Casey Stoner ja Marc Marquez.

Zarco saavutti suomalaistalli Ajo Motorsportissa kilpaillessaan Moto2-luokan maailmanmestaruudet kausilla 2015 ja 2016, ajoi heti viime vuonna kuninkuusluokan tulokkaaksi ja on jo nyt tässä asemassa siirtomarkkinoilla.

Zarco myöntää itsekin, että tämä kaikki tapailee miltei tuhkimotarinaa.

– Ja sitten saada vielä tuollainen kunnia Hondan taholta, Zarco viittaa neuvotteluihin.

– Se tekee minusta vieläkin onnellisemman sen osalta, mitä olen jo ehtinyt saavuttaa, ranskalaiskuljettaja jatkaa.

Kausi jatkuu viikon kuluttua Austinin COTA-radalla Texasissa. Siellä ei sopimusrintamalta välttämättä vielä mitään järisyttävää kuulu. Mutta ensimmäinen Euroopan osakilpailu toukokuun alussa Jerezissä. Se on ollut vuosien saatossa usein se estradi, jossa on julkistettu todella isoja uutisia.

Katso myös

Aki Ajo on ehdokkaana Urheilugaalan Taustavoima-palkinnon saajaksi

Suomen Urheilugaalan seitsemän varsinaisen palkintoluokan ehdokkaat on julkaistu. Voittajat palkitaan 17. tammikuuta 2019 Urheilugaalassa, jonka …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *