Etusivu / MotoGP/MotoE / Zarco siirtyy KTM:lle – Austinissa solmittu sopimus odottaa enää julkistamista
Johann Zarco siirtyy kausiksi 2019 ja 2020 KTM:n MotoGP-luokan tiimiin. Kuva: Yamaha Racing

Zarco siirtyy KTM:lle – Austinissa solmittu sopimus odottaa enää julkistamista

Austinin GP:n yhteydessä velloneet puheet MotoGP-kuski Johann Zarcon siirtymisestä kausiksi 2019 ja 2020 KTM:lle eivät ole enää pelkkiä varikkohuhuja. Sisäpiirilähteiden mukaan Zarco allekirjoitti Austinissa KTM:n kanssa kahden vuoden mittaisen sopimuksen, joka odottaa enää virallista julkistamista.

KTM:n toimitusjohtaja Stefan Pierer ilmoitti jo viime kauden jälkeen, että he eivät ole kiinnostuneet muista kuljettajista kuin Zarcosta.

Toista kautta kuninkuusluokassa Tech3-tiimin Yamahalla ajavalla Zarcolla on vahvat siteet KTM:n suuntaan myös Aki Ajon myötä. Ranskalainen Zarco saavutti Ajon tiimissä Moto2-luokan maailmanmestaruudet kausilla 2015 ja 2016.

KTM:n toisena kisakuljettajana tulee jatkamaan espanjalainen Pol Espargaro. Tämä on ollut jo pitempään tiedossa samoin kuin myös se, että britti Bradley Smith saa lähteä tämän kauden jälkeen työnhakuun.

Hondan tehdastiimin tiedettiin olevan senkin varsin kiinnostunut Zarcon palveluista. HRC olisi halunnut Zarcon espanjalaismestari Marc Marquezin rinnalle, mutta kuljettaja ja tämän manageri Laurent Fellon näkivät KTM:n sittenkin parempana vaihtoehtona heille.

Tämä merkitsee viimeisimpien tietojen mukaan sitä, että Honda olisi solmimassa vielä yhden sopimuksen tiimissä jo vuodesta 2006 lähtien ajaneen espanjalaisen Dani Pedrosan kanssa. Tosin sillä poikkeuksella, että jatkosopimus solmitaan enää kaudeksi 2019.

Mika Kallion nykyinen sopimus KTM:n testikuljettajan töistä kattaa tämän vuoden.

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *