Etusivu / MotoGP/MotoE / Zarco myöntää kiinnostuksen KTM:ää kohtaan – Yamahan tehdastalli on silti ykkösvaihtoehto
Johann Zarcon hymy on syystäkin herkässä. Kuva: Yamaha Racing

Zarco myöntää kiinnostuksen KTM:ää kohtaan – Yamahan tehdastalli on silti ykkösvaihtoehto

Aki Ajon ja managerinsa Laurent Fellonin opein huippukuljettajan mittoihin jalostunut MotoGP-sensaatio Johann Zarco ajaa vielä ensi kauden Yamahan Tech 3-satelliittitiimissä. Kausi 2019 vie ranskalaisen kuitenkin muualle. Päällimmäisinä vaihtoehtoina ovat Yamahan tehdastiimi ja KTM. Ja juuri tässä järjestyksessä.

Ajo Motorsportissa kaksi Moto2-mestaruutta suvereeniin tyyliin saavuttanut Zarco paineli päättyneellä kaudella vähintäänkin yhtä ennakkoluulottomasti ja katteet rajusti kolisten kuninkuusluokan tulokkaaksi.

Zarco tähdentää jo tässä vaiheessa, että ensi maaliskuussa Losailin radan voimakkaiden valonheittimien loisteessa jatketaan siitä, mihin viimeksi Valenciassa jäätiin.

– En ole saavuttanut vielä MotoGP-luokassa voittoa, mutta se ei ole ollut kaukanakaan. Uskon ja luotan siihen, että pystyn ajamaan ensi kaudella säännöllisesti podiumsijoituksista.

Zarco odottaa kaikkien muiden tavoin Valentino Rossin kevään korville ajoittuvaa suurta päätöstä uran jatkon osalta. Jos Tohtori päättää tuikata hanskat tiskiin, niin Zarco otetaan avosylin vastaan tehdastiimiin.

– Tavoitteeni on taistella voitoista ja podiumsijoituksista. Paikka tehdastiimiin ja -pyörän puikkoihin avautuu hyvien tulosten kautta. Olisi mukavaa, jos kyseessä on Yamaha, mutta jos ei ja jos olen yksi parhaista, niin voin lähteä muualle, Zarco alleviivaa Marcalle.

KTM:n toimitusjohtaja Stefan Pierer kertoi jo muutama viikko sitten, että hän haluaa pitää nykyisistä kuljettajista espanjalaisen Pol Espargaron ehdottomasti riveissään myös kaudella 2019. Hankintalistalle Pierer nostaa puolestaan vain ja ainoastaan yhden nimen. Ja se on Johann Zarco, jolla on Ajo Motorsportin kautta jo entuudestaan vahva side KTM:lle.

– Olen iloinen siitä, että he (KTM) ovat tehneet uskomatonta työtä. Ja näyttää siltä, että he pystyvät yhä parempaan tulevaisuudessa, mutta en ajattele sitä juuri nyt. Keskityn vain omaan tekemiseen.

Zarcolla oli kauden 2016 syksyllä esisopimus Suzukin MotoGP-tiimin kanssa. Hän testasi kertaalleen pyörää, mutta sen pitemmälle jo salettina pidetty kuvio ei kuitenkaan lopulta edennyt.

Suzukin suunnaltakin saattaa irrota uusi tarjous kausiksi 2019 ja 2020, mutta sille Zarco viittaa ainakin vielä vilungisti hanskalla.

– En haluaisi ajatella sitä nyt, omien teidensä kulkija pyrkii muotoilemaan mahdollisimman kohteliaasti.

KTM tulee kaudella 2019 MotoGP-luokkaan mukaan myös satelliittitiimin statuksella. Zarco häärää kokemuksen ja todennäköisen menestyksen myötä silloin kuitenkin jo aivan toisessa kastissa.

KTM:n satelliittitiimin luonne tulee olemaan enemmänkin tulokaspainotteinen. Käytännössä se merkitsee sitä, että Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin nykyisistä Moto2-kuskeista portugalilainen Miguel Oliveira on jo sinne paikkansa lunastanut.

Oliveiran tiimikaveri, eteläafrikkalainen Brad Binder on puolestaan tunkenut jalkansa jo vähintäänkin sen ovenrakoon.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA: Muistatko tämän kohutapauksen? – suomalaisopissa MotoGP-sensaatioksi jalostunutta Zarcoa ei uskoisi enää samaksi kuljettajaksi

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *