Etusivu / MotoGP/MotoE / Zarco: ”Elän täysillä unelmaani ensimmäisestä MotoGP-voitosta”
Johann Zarco. Kuva: Yamaha Racing

Zarco: ”Elän täysillä unelmaani ensimmäisestä MotoGP-voitosta”

MotoGP-sarjan kauden neljäs osakilpailu ajetaan tulevana viikonvaihteena Austinin näyttävällä Circuit of The Americas-radalla Texasissa. Hondan Marc Marquez on voittanut kaikki Austinissa vuodesta 2013 alkaen ajetut kuninkuusluokan kisat, mutta nyt sille putkelle halutaan pistää stoppi.

Yksi Marquezin mahdollinen taltuttaja tulee tässä: Yamahan Tech3-satelliittitiimin sähäkkä Johann Zarco. Mies, joka saattaa hyvinkin ajaa Marquezin Honda-tallikaverina kaudet 2019 ja 2020.

Zarco lähtee mainioista asetelmista Texasin valloitukseen. Plakkarista löytyvät 28 pistettä oikeuttavat sarjan kolmanteen sijaan. Edellä ovat Argentiinan upea voitto vyöllään Yhdysvaltoihin rantautuva LCR Honda-tiimin Cal Crutchlow (38) ja kauden ykkössijalla Qatarissa korkannut Ducatin Andrea Dovizioso (35).

– Ajoin toiseksi Argentiinassa ja teen taas parhaani taistellakseni podiumista Austinissa. Ja miksi en ajattelisi myös urani ensimmäistä MotoGP-luokan osakilpailuvoittoa? Haluan unelmoida siitä ja elää sitä unelmaani täysillä, Zarco julistaa.

Hermann Tilken suunnittelemalla COTA-radalla on mittaa 5513 metriä. Pisin suora on 1200 metrin mittainen ja paljon korkeuseroja omaavalta radalta löytyy peräti 20 kaarretta.

– Circuit of The Americas-rata on erittäin hieno, mutta myös fyysisesti todella vaativa. Se on minusta samalla yksi kauden teknisimmistä radoista. Radalla on 20 kaarretta ja siellä on siten vaikea ajaa isoa kovaa, Zarco kuvailee tulevan työmaansa luonnetta.

Hondan Marc Marquez on dominoinut COTA-radalla ajettuja MotoGP-luokan kisoja. Kuvat: Circuit of The Americas/Rizzo

Katso myös

Mika Kalliolla myös siivet käytössään Sepangissa

MotoGP-luokan vuoden ensimmäiset talliyhdistys IRTA:n yhteistestit jyrähtävät käyntiin keskiviikkona Sepangin radalla Malesiassa. Testikuljettaja Mika Kallio …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *