Etusivu / MotoGP / ”Vanha herra” näpäyttää epäilijöitä – Rossia ei ikä hidasta!
Johann Zarco (vas.), Valentino Rossi ja Marc Marquez. Kuva: Yamaha Racing

”Vanha herra” näpäyttää epäilijöitä – Rossia ei ikä hidasta!

Torstaina kahden vuoden jatkosopimus Yamahan kanssa. Sunnuntaina kolmas sija MotoGP-luokan MM-avauksessa Qatarissa. Ei lainkaan hassumpi saldo ”Vanha herra” Valentino Rossilta, 39.

Klisee, mutta täyttä totta: Rossille Qatarin GP:n kolmas sija maistui voitolta.

Rossin ahavoituneilla kasvoilla on harvemmin nähty niin muikeaa ilmettä, mitä hän esitteli Losailin voimakkaiden valonheittimien loisteessa.

Rossi on sarjan megatähti ja sillä siisti. Hänen suosionsa on valtaisa ympäri maailmaa. Soraääniäkin tosin mukaan mahtuu, kuten aina. Ikä voi olla arka paikka, mutta Rossille se on tosiaankin vain numeroita.

Rossi kilpailee kuninkuusluokassa ainakin vielä siis 41-vuotiaana. Joku on kehdannut mennä arvostelemaan sitä.

– Kymmenen vuotta sitten vielä välitin tuosta, mutta en enää. En kilpaile osoittaakseni jollekin, että en ole liian vanha siihen. Osoitan itselleni pystyväni siihen, Rossi lähettää GPone-sivuston välityksellä vilungit terveisensä epäilijöille.

Rossi ei ole koskaan kavahtanut harjoittelua, päinvastoin. Laakereilla lepääminen on ”Tohtorille” täyttä tuskaa. Joskus sitä on tullut kierrettyä Tavullian MotoRanchin rataa crossipyörän puikoissa jalka kipsattunakin.

– Suurin ongelma on pysyä riittävän hyvässä fyysisessä kunnossa. Mutta jos treenaan kovaa ja vielä enemmän kuin ennen, niin voin onnistua siinä. Uskon, että pysyn kilpailukykyisenä urani loppuun.

Rossi oli Qatarissa tyytyväinen pyöräänsä. Yhä parempaa on luvassa, jos ja kun Yamahalla saadaan elektroniikkapuoli hiottua vielä piirun verran enemmän hänen mieleisekseen.

Rossi ajaa kisan kerrallaan, mutta osaa katsoa kokeneena kehäkettuna myös kokonaisuutta.

– Tämän kauden ensimmäinen tavoite on välttää paskat kisat, joita minulla oli kaudella 2017. Puhun nyt Jerezistä, Barcelonasta ja Itävallasta, joissa emme kyenneet ratkaisemaan ongelmia. Tämä Qatarin kisa oli erittäin hyvä tapa käynnistää kausi, Rossi tähdentää.

Valentino Rossi ja hänen tiiminsä hilpeissä tunnelmissa Qatarissa. Kuva: Yamaha Racing

Katso myös

Aki Ajo on ehdokkaana Urheilugaalan Taustavoima-palkinnon saajaksi

Suomen Urheilugaalan seitsemän varsinaisen palkintoluokan ehdokkaat on julkaistu. Voittajat palkitaan 17. tammikuuta 2019 Urheilugaalassa, jonka …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *