Etusivu / MotoGP/MotoE / Valentino Rossi: ”MotoGP menettää yhden parhaista kuljettajista”
MotoGP-sarjaa hallinnoivan Dornan pääjohtaja Carmelo Ezpeleta ja Dani Pedrosa. Kuva: Motogp.com

Valentino Rossi: ”MotoGP menettää yhden parhaista kuljettajista”

Dani Pedrosan ilmoitus uran päättymisestä tämän kauden jälkeen nousi torstaina päällimmäiseksi puheenaiheeksi Sachsenringillä. Pidettyä Pedrosaa tulevat kaipaamaan kaikki ja fanien lisäksi erityisesti hänen kilpakumppaninsa.

Valentino Rossi puki koko kaartin ajatukset sanoiksi Pedrosan tiedotustilaisuutta välittömästi seuranneessa Saksan GP:n lehdistötilaisuudessa.

– Se on sääli, että tässä kävi näin! MotoGP menettää yhden viime vuosien parhaista kuljettajista. On myös sääli, että hän ei voittanut MotoGP-luokan maailmanmestaruutta. Minusta hän olisi ansainnut ainakin yhden. Tämä oli Danilta päätös, jota en odottanut, Rossi viittaa Pedrosalle tehtyyn tarjoukseen ajaa kaudella 2019 Yamahan uudessa SIC-Petronas -satelliittitiimissä.

Pedrosan pitkäaikainen Honda-tallikaveri Marc Marquez korostaa, että hän ei tiennyt isosta päätöksestä ennen tiedotustilaisuutta.

– Kaikki seurasivat ja kuuntelivat tarkoin tuota tilaisuutta. Haluan kiittää Dania kaikesta. Hän oli yksi lapsuusaikojeni sankareista ja olen oppinut häneltä paljon. On ollut ilo ja kunnia ajaa hänen tallikaverinaan.

Andrea Doviziosolla on Rossin tavoin pitkä tausta kilpailemisesta Pedrosan kanssa.

– Minä olen pitänyt Dania aina yhtenä parhaista. Hän oli 125- ja 250-kuutioisissa vähän minua nopeampi ja pyrin aina ammentamaan häneltä oppia.

MotoGP-piireissä sulatellaan nyt hetken aikaa Pedrosan päätöstä, mutta selviö on, että jo tästä illasta lähtien seuraavat spekulaatiot tulevat käymään entistäkin kovemmilla kierroksilla: kenet jo salettina pidetty Franco Morbidelli saa rinnalleen Yamahan SIC-Petronas -tiimiin?

Alex Rins (vas.), Andrea Dovizioso, Valentino Rossi, Marc Marquez, Maverick Vinales ja Jack Miller Saksan GP:n lehdistötilaisuudessa. Kuva: Motogp.com

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:

Vahvistus: Dani Pedrosan upea ura päättyy tähän kauteen

Katso myös

Mika Kalliolla myös siivet käytössään Sepangissa

MotoGP-luokan vuoden ensimmäiset talliyhdistys IRTA:n yhteistestit jyrähtävät käyntiin keskiviikkona Sepangin radalla Malesiassa. Testikuljettaja Mika Kallio …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *