Etusivu / MotoGP/MotoE / Valentino Rossi kaatui kärjestä – voitto luisui Marc Marquezille
Valentino Rossi. Kuva: Yamaha Racing

Valentino Rossi kaatui kärjestä – voitto luisui Marc Marquezille

Yamahan Valentino Rossi oli jo lähellä päättää 26 GP:n mittaiseksi venynyt voitoton putkensa kuninkuusluokassa, kunnes se tapahtui: ”Tohtori” teki virheen ja kaatui kärjestä Sepangin radan ykköskaarteessa, kun kauden toiseksi viimeistä kisaa Malesiassa oli ajamatta enää vajaat neljä kierrosta.

Maailmanmestaruuden jo hyvissä ajoin varmistanut Hondan Marc Marquez kuittasi tilanteen edukseen ja ajoi voittoon.

Marquez poimi voiton talteen 1,898 sekunnin erolla Suzukin Alex Rinsiin. Johan Zarco ajoi Tech 3-tiimin Yamahalla kolmanneksi 2,474 sekuntia Marquezin takana.

Ducatin Andrea Dovizioso päätyi kisassa kuudenneksi. Se riitti Doviziosolle MM-hopean varmistamiseen viime vuoden tapaan. Rossi taistelee pronssista tiimikaverinsa Maverick Vinalesin kanssa. Vinales oli Sepangin kisassa neljäs.

MotoGP-kausi päättyy 18. marraskuuta Valencian Ricardo Tormo-radalla.

Kaikki henkilökohtaiset mestaruudet on jo ratkaistu Valenciaan tultaessa. Marquez on mestari MotoGP:ssä, Francesco Bagnaia Moto2:ssa ja Jorge Martin Moto3:ssa.

– Onnittelen Bagnaiaa ja Martinia tänään varmistuneista mestaruuksista. Juhlimme mestaruuksia tänään porukalla!, Marquez lupasi.