Etusivu / MotoGP/MotoE / Vahvistus: Pedrosa lähtee Hondalta
Dani Pedrosa. Kuva: Repsol Media

Vahvistus: Pedrosa lähtee Hondalta

HRC (Honda Racing Corporation) vahvistaa sen yhteistyön päättyvän tämän kauden jälkeen Dani Pedrosan kanssa. Pedrosa, 32, on kilpaillut Hondan MotoGP-luokan tehdastallissa kaudesta 2006 lähtien. Kaiken kaikkiaan Hondan ja Pedrosan mittava yhteistyö on kestänyt 18 vuotta.

HRC:n tiedotteen mukaan päätös tehtiin yhteisymmärryksessä. HRC solmi jo hyvissä ajoin kaudet 2019 ja 2020 kattavan jatkosopimuksen hallitsevan maailmanmestarin Marc Marquezin kanssa, jolle haetaan nyt siis uutta tallikaveria.

HRC tulee aina säilymään muistoissani ja sydämessäni.

Pedrosa on saavuttanut Hondalla tähän mennessä 31 voittoa MotoGP-luokassa. Mestaruus on välttänyt linnunluista espanjalaista, jonka plakkarista löytyy kolme kuninkuusluokan MM-hopeaa. Pedrosalla on MotoGP-luokassa kolmanneksi eniten podiumsijoituksia Giacomo Agostinin ja Valentino Rossin jälkeen.

– Haluan kiittää HRC:tä näistä kaikista yhteisistä vuosista ja hienosta menestyksestä. En ole kasvanut heidän kanssaan vain kuljettajana, vaan myös ihmisenä. HRC tulee aina säilymään muistoissani ja sydämessäni. Me kaikki tarvitsemme elämässämme uusia haasteita ja tunnen, että aika on nyt minulle oikea muutoksen osalta. Kiitos HRC, toteaa Pedrosa, jonka koko ura saattaa päättyä tähän kauteen.

* Dani Pedrosa
29.9.1985
Paino: 48 kg
Pituus: 159 cm
Kansalaisuus: Espanja
Ensimmäinen kilpailu: 1997 Espanjan Minibike-sarja
Ensimmäinen GP: 2001 Japani (125cc)
Ensimmäinen paalupaikka: 2002 Japanin GP (125cc)
Ensimmäinen podiumsijoitus: 2001 Valencian GP (125cc)
Ensimmäinen voitto: 2002 Hollannin TT (125cc)
Maailmanmestaruudet: 3 (125cc/2003 ja 250cc/2004/2005)

Dani Pedrosa. Kuva: Repsol Media

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:

Aki Ajolla on isot panokset myös MotoGP-neuvotteluissa

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *