Etusivu / MotoGP/MotoE / Vahvistus: Mika Kalliolla on täydet saumat KTM:n kisakuljettajaksi!
Mika Kallio. Kuva: KTM/Markus Berger

Vahvistus: Mika Kalliolla on täydet saumat KTM:n kisakuljettajaksi!

Nyt menee mielenkiitoiseksi, todella mielenkiintoiseksi. KTM:n kilpailutoimintaa johtava Pit Beirer näet vahvistaa, että Mika Kalliolla on täydet saumat nousta kaudella 2019 MotoGP-luokan kisakuljettajaksi KTM Tech3-satelliittitiimin riveissä.

Marraskuussa ajettavissa Valencian testeissä tulille pistettävä KTM Tech3 on itävaltalaisvalmistajan niin sanottu junioritiimi, johon on jo toiseksi kuljettajaksi ehditty pestata Moto2-luokan Red Bull KTM Ajo-tehdastiimissä vielä tämän kauden kilpaileva portugalilainen Miguel Oliveira, 23.

MotoGP-luokan uutta KTM-satelliittitiimiä johtaa ranskalainen Herve Ponharal, mutta kuljettajapäätökset eivät ole yksinomaan hänen vallassaan. KTM:llä on valintoihin painava sana sanottavanaan.

Beirer antaa ymmärtää Speedweekille, että pääpaino tulee olemaan KTM:n nuorissa kuljettajissa, mutta ei siis sulje pois sitäkään ajatusta, että satelliittitiimin tilannetta – ainakin ensimmäisellä kaudella – tasapainottaisi kokeneempi kaveri tulokaskuskin rinnalla.

Kallion nykyinen sopimus KTM:n kanssa kattaa tämän kauden. Päärooli on tietenkin testikuljettajana, mutta Kallio ajaa siinä samalla myös 5-6 villin kortin kisaa.

Niistä ensimmäinen sujui KTM:n kauden 2019 prototyyppipyörällä loistavasti Espanjan GP:ssä. Kallio antoi taas kerran kovan työnäytteen taidoistaan ja nopeudestaan ajamalla Jerezissä kovimpana KTM-kuljettajana kymmenenneksi.

– En poissulje tässä vaiheessa mitään. Jos Mika Kallio lyö itsensä läpi seuraavissa villin kortin kisoissa Barcelonassa, Sachsenringillä ja Spielbergissä (Red Bull Ring), tai Bradley Smith saavuttaa sensaatiomaisia tuloksia, eikä meillä ole muuta kuljettajaa näköpiirissä, niin myös he ovat vaihtoehtoja, Beirer viittaa KTM:n satelliittitiimin toisen kisakuskin pestiin.

Kallio on tästä kaksikosta taatusti vahvemmilla. Beirer saattaa mainita Smithin enemmänkin kohteliaisuussyistä, sillä britti joutuu tekemään ensi kaudella KTM:n tehdastiimissä tilaa espanjalaisen Pol Espargaron rinnalle kovan kohun saattelemana tulevalle ranskalaiskuski Johann Zarcolle.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:

Mikä on Mika Kallion rooli kaudella 2019? Aki Ajo mukana KTM:n MotoGP-kuskien kartoituksessa

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *