Etusivu / MotoGP/MotoE / ”Uskomatonta!” Rossin upea paalupaikka sai Marquezinkin haukkomaan henkeään
Valentino Rossi riehaannutti italialaisyleisön ajamalla lauantaina Mugellossa paalupaikkaennätyksen. ”Tohtorilla” on tarkoitus tarjoilla sunnuntaina vastaavaa herkkua lisää kauden ensimmäisen voiton muodossa. Kuva: Yamaha Racing

”Uskomatonta!” Rossin upea paalupaikka sai Marquezinkin haukkomaan henkeään

Mugellon radalla Italiassa kaikki muu jäi lauantaina pelkäksi hyttysen ininäksi valtaisan ”Vale, Vale, Vale!” -huutomyrskyn alla. Tänään Toscanan postikorttimaisemissa desibelit vain nousevat entisestään, kun kotiyleisön megasuosikki Valentino Rossi asettuu Yamahallaan kauden kuudennen MotoGP-luokan kisan paalupaikalle.

Mugello velloo keltaisenaan Rossin väreissä. Toscanaan kolme peräkkäistä voittoa vyöllään saapunut ja sieltä edelleen myös MM-kärkenä poistuva Hondan Marc Marquez ei enää pienistä hätkähdä, mutta lauantain aika-ajo sai hänetkin haukkomaan henkeään. Eikä suinkaan jälleen kerran esitetyn ilmiömäisen pelastuksen johdosta.

Tämä on Rossin ja Yamahan rata.

Mugellossa järjestäjien tarjoamasta henkilökohtaisesta turvamiehestä kieltäytynyt Marquez ja Rossi eivät ole tunnetusti ylimpiä ystäviä keskenään, mutta syvällä sisimmässään molemmat arvostavat suuresti toisiaan armottoman kovina kilvanajajina.

– Rossin paalupaikka oli uskomaton! Hän on edelleen erittäin nopea ja osoitti sen paalupaikkaennätyksellä. Valentino on kisan ykkössuosikki. Muut ovat Vinales (Maverick), Dovizioso (Andrea) ja Iannone (Andrea). Myös minä haluaisin ajaa voitosta, mutta olen jo vannottanut itseäni siitä, etten tee kisassa mitään typeryyksiä, alleviivaa Marquez, joka jätti siis kakkosruutuun asettuvan Jorge Lorenzon tylysti ulos omista voittajakaavailuistaan.

Aika-ajoissa kuudenneksi jäänyt Marquez antaa ymmärtää rivien välistä, että hän hakee Mugellosta torjuntavoittoa.

– Minun pitää poimia Mugellosta mahdollisimman paljon pisteitä ilman turhia riskejä. Minulla ei ole varaa hullutella täällä. Myönnän, meillä on ollut täällä enemmän hankaluuksia, kuin odotimme, joten siinä mielessä podiumsijoitus olisi hyvä saavutus. Tämä on Rossin ja Yamahan rata, Marquez julistaa.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:

Rossi riehaannutti italialaisyleisön – paalupaikkaennätys!

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *