Etusivu / MotoGP / Upealta kuljettajalta rehellistä puhetta: ”MotoGP oli unelmani, mutta tunnen olevani kotona Superbikessa”
Maailman ehdottomasti kovimpiin kuljettajiin lukeutuva Jonathan Rea ajoi kaudella 2012 kaksi villin kortin MotoGP-luokan kisaa Hondan tahdastiimissä. Kuva: Motogp.com

Upealta kuljettajalta rehellistä puhetta: ”MotoGP oli unelmani, mutta tunnen olevani kotona Superbikessa”

Superbiken kolme viimeistä maailmanmestaruutta vienyt Jonathan Rea, 31, ei sittenkään saanut missään vaiheessa tilaisuutta osoittaa vauhtiaan ja taitojaan MotoGP-luokassa. Rea ei kuitenkaan haikaile toteutumattoman unelman perään. Hän viihtyy Superbike-luokassa ja tulee myös jatkamaan sillä tiellä värväysyrityksistä huolimatta.

Rea ajoi kaudella 2012 kaksi MotoGP-kisaa tuuraten Hondan tehdastallissa toipilaana ollutta Casey Stoneria. Keikkakuskin jälki oli varsin vakuuttavaa: kahdeksas Misanossa ja seitsemäs Aragonissa.

Ei, ei sekään avannut ovia kovaan sopimukseen. Korkeintaan raotti satelliittitiimien takaportteja.

Minun mielenkiintoni on nollassa sen osalta, että ajaisin asiakastiimissä samalla kun tehdastallien kuljettajilla on parempi kalusto käytössään.

Kawasakilla nykyisen sopimuksen viimeistä kauttaan ajava Rea toivotettaisiin edelleen tervetulleeksi MotoGP:n satelliittiosastoon, mutta pohjoisirlantilainen sanoo kohteliaasti kiitos ei.

– Se vaatisi jotain melko erikoista, että minut saataisiin nyt MotoGP:hen. Minun mielenkiintoni on nollassa sen osalta, että ajaisin asiakastiimissä samalla kun tehdastallien kuljettajilla on parempi kalusto käytössään.

Rea myöntää MSN:lle myös sen, että MotoGP:n 19 kisan kausi on perheelliselle miehelle haastava urakka. Superbikessakin pitää kiirettä, mutta siellä ajetaan sittenkin ”vain” 13 kisaviikonvaihdetta.

– Olen liian aikaista sanoa, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta olen todella tyytyväinen olooni Kawasakilla. Tunnen olevani kotona Superbiken MM-sarjassa ja tulen jatkamaan minulle ihanteellisessa maailmassa, Rea muotoilee.

Sympaattisen miehen maineessa oleva Rea on puntaroitunut tilannetta monelta kantilta.

– Olen kysynyt itseltäni sitä, mitä haen elämältäni. Haenko muutosta? En varsinaisesti. Olen vain iloinen siitä, että minulla on pyörä, jolla voin voittaa kisoja.

Niin, voiko ratamoottoripyöräilijä enempää pyytää?

Hyviä uutisia Superbike-faneille: kolminkertainen maailmanmestari Jonathan Rea tulee viihtymään tutuissa ympyröissä myös jatkossa. Kuva: Motogp.com

Katso myös

MotoGP-sarjassa tehtiin upea yleisöennätys

MotoGP:llä menee kovaa. Sarjan 19 MM-osakilpailua houkuttelivat kaudella 2018 paikan päälle yhteensä 2 884 242 …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *