Etusivu / MotoGP/MotoE / Torstaina paljastuu iso MotoGP-uutinen – Mika Kallion nimi myös tapetilla
Kuva: KTM/Markus Berger

Torstaina paljastuu iso MotoGP-uutinen – Mika Kallion nimi myös tapetilla

Hondan tehdastiimissä pitkän pestinsä tähän kauteen päättävä Dani Pedrosa paljastaa tulevana torstaina sen, mitä tulevaisuus tuo hänelle tullessaan. On päätös sitten mikä tahansa, niin sillä tulee olemaan iso merkitys muutamalle muullekin kuljettajalle kenties myös Mika Kallio mukaan luettuna.

Juuri tällä hetkellä todennäköisimpänä vaihtoehtona pidetään sitä, että Pedrosa ilmoittaa uransa päättymisestä. Jos näin käy, niin se avaa jollekin muulle yhden hamutun kuljettajapaikan MotoGP-luokassa.

Pedrosan tapauksessa se merkinnee sitä, että takavuosien ranskalainen ihmepoika Fabio Quartararo kuittaa kaudella 2019 toisen paikan Yamahan uudessa SIC-Petronas -tiimissä. Tiimissä, johon erityisesti italialaismedia on tyrkyttänyt myös Kalliota – tosin monien muiden kandidaattien tavoin.

Viimeisimmissä ja villeimmissä huhuissa on nostettu esiin myös se mahdollisuus, että Pedrosa siirtyisi KTM:n testikuljettajaksi ja ajaisi siinä samalla – kuten Kallio tällä kaudella – muutamia villin kortin kisoja. Pedrosan tapauksessa puhutaan kolmesta GP:stä.

Eikä tässä suinkaan vielä kaikki Pedrosa-huhujen osalta.

Honda-pyörillä kilpailevan Marc VDS Racingin on odotettu karistavan kuninkuusluokan pölyt tämän kauden jälkeen tossuistaan. Näin ei välttämättä kuitenkaan käy, vaikka Valentino Rossin suojatti Franco Morbidelli onkin lähdössä uuteen Yamaha-tiimiin.

Marc VDS:llä on näet sarjaa hallinnoivan Dornan kanssa kauteen 2021 ulottuva sopimus MotoGP-luokan osalta. Ja belgialaistallin riveissä ajaa Marc Marquezin nuorempi veli Alex, joka haluaa nousta motokakkosista kaudeksi 2019 kuninkuusluokkaan. Sitä haluaa ehdottomasti myös veljesten taustalla häärivä Emilio Alzamora.

Niin, Alex Marquez ja Dani Pedrosa Honda-tallikavereina Marc VDS:n MotoGP-tiimissä?

Ei, ei välttämättä sittenkään ainakaan täysin mahdoton ajatus, sillä sekin tiedetään, että HRC haluaisi jatkaa Pedrosan kanssa tämänkin kauden jälkeen yhteistyötä vähintäänkin Hondan kansainvälisen lähettilään roolissa.

Mutta mitä sitten se kiistatta epätodennäköisin visio, eli Pedrosan siirtyminen KTM:n testikuljettajaksi merkitsisi Kalliolle?

No, kenties sitä, että vanhat kunnon Ducatin Avintia-tiimin huhut saisivat lisää tuulta siipiensä alle. Jälleen kerran.

Ei savua ilman tulta? Jotain varsin mielenkiintoista tässä on nyt meneillään.

Katso myös

Mika Kalliolla myös siivet käytössään Sepangissa

MotoGP-luokan vuoden ensimmäiset talliyhdistys IRTA:n yhteistestit jyrähtävät käyntiin keskiviikkona Sepangin radalla Malesiassa. Testikuljettaja Mika Kallio …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *