Etusivu / MotoGP / Todellinen yllätysnimi uuteen MotoGP-luokan tiimiin?
Jonathan Rea (vas.) - taatusti huippumies myös MotoGP-luokassa. Kuva: Dorna

Todellinen yllätysnimi uuteen MotoGP-luokan tiimiin?

MotoGP-luokkaan ensi kaudella Yamahan uutena satelliittitiiminä tulevan SIC Racingin ympärillä velloo raju huhumylly. Sen mukaan Supersport-luokan MM-sarjaa dominoiva Jonathan Rea purkaisi Kawasaki-sopimuksen ja tekisi kaikkien vesi kielellä odottaman loikan MotoGP-luokkaan. Kuvion takana olisi Dorna, joka hallitsee niin MotoGP- kuin Superbike-sarjojakin.

Rea on siis jo ehtinyt solmia Kawasakin kanssa kaudet 2019 ja 2020 kattavan jatkosopimuksen, mutta Dornalla saattaa olla suuret intressit saada mies vaihtamaan luokkaa.

Kahdestakin syystä: Rea on haluttu jo pitempään MotoGP-luokkaan ja toisaalta Superbiken kärjessä kaivataan tuuletusta.

Uuden Yamaha-tiimin toisena kuljettaja pidetään jo varmuudella Valentino Rossin suojatti Franco Morbidellia, joka jättää tummissa vesissä uivan Marc VDS Racingin tämän kauden jälkeen.

Morbidellin tallikaveriksi on tyrkytetty Hondalta lähtevää Dani Pedrosaa, joka on luvannut kertoa tulevaisuudestaan ensi torstaina Saksan GP:n aattona Sachsenringissä.

Tosin ainakin espanjalaismediassa on viime aikoina arvioitu, että Pedrosan pitkä ura tulee sittenkin tiensä päähän MotoGP:ssä – ikävä kyllä. Pedrosa jatkaisi Hondan lähettiläänä, eli vastaavasti kuin Casey Stoner Ducatilla.

Katso myös

Mika Kallio polvileikkaukseen Suomeen – kolme nivelsidettä on poikki

KTM:n MotoGP-luokan testikuljettaja Mika Kallio kaatui perjantaina Saksan MM-osakilpailun harjoituksissa ja loukkasi polvensa niin pahasti, …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *