Etusivu / MotoGP / Tätä herkkua lisää! Dovizioso vs. Marquez 3-0
Andrea Dovizoso (vas.) ja Marc Marquez. Kuva: Repsol Media

Tätä herkkua lisää! Dovizioso vs. Marquez 3-0

Andrea Dovizioson ja Marc Marquezin välillä käytävät viimeisten mutkien eeppiset kaksintaistelut voitoista painuvat ehdottomasti MotoGP-luokan legendaarisimpien vääntöjen joukkoon. Ja mikä upeinta, ennusmerkit viittaavat vahvasti siihen, että tätä herkkua on luvassa lisää – paljonkin.

Ducatin Dovizioso on yksi kuninkuusluokan vaikeimmin ohitettavista kuljettajista. Hondan Marquez jos joku sen tietää.

Se oli kuin Déjà vu.

Tilanne tältä osin nyt 3-0 Dovizioson hyväksi. Dovizioso taltutti Marquezin viimeisen mutkan voittotaistelussa viime kaudella Itävallan Red Bull Ringillä ja Japanin Motegissa. Se kolmas vastaava päänahka irtosi hallitsevasta mestarista viime sunnuntaina Qatarin Losailissa ajetussa MM-avauksessa.

– Se oli kuin Déjà vu. Hän on onnistunut tuossa aina meille huonommilla radoilla: Qatarissa, Itävallassa ja Japanissa, Marquez toteaa Corriere dello Sportille piirukaan Dovizioson ykkössijoja väheksymättä.

– Tärkeintä on se, että yritin taas voittoa. Voin nukkua tältä osin yöni rauhallisesti, Marquez jatkaa.

Marquez muistuttaa samalla, että kyse oli sittenkin vasta kauden ensimmäisestä kisasta. Mestarilla riittää muitakin nälkäisiä haastajia.

– Minun tavoitteeni on taistella maailmanmestaruudesta. En tiedä, ketä vastaan se lopulta tullaan mahdollisesti käymään, enkä edes välitä. Dovizioso on ehdottomasti nopea. Dovi on ollut sitä talvitesteistä lähtien, mutta ei hän ole se ainoa nimi. Minun pitää kiinnittää huomiota kaikkiin, Marquez tähdentää kuninkuusluokan kärjen tasaisuutta ja arvaamattomuutta.

Samaa tähdentää myös Dovizioso.

– Ainakin kymmenkunta kuljettajaa omaa mahdollisuudet voittoihin ja 5-6 kuskia mestaruuteen, Dovi viittaa Marquezin ja itsensä lisäksi ensisijaisesti Valentino Rossiin, Dani Pedrosaan ja Johann Zarcoon.

Katso myös

MotoGP-sarjassa tehtiin upea yleisöennätys

MotoGP:llä menee kovaa. Sarjan 19 MM-osakilpailua houkuttelivat kaudella 2018 paikan päälle yhteensä 2 884 242 …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *