Etusivu / MotoGP/MotoE / Tästä jysähti ”silly season” rajusti käyntiin: Marquez Ducatille?
Marc Marquez, ei sittenkään Hondan mies enää kauden 2018 jälkeen? Kuva: Repsol Media

Tästä jysähti ”silly season” rajusti käyntiin: Marquez Ducatille?

MotoGP-luokan merkittävimmät kuljettajasopimukset umpeutuvat kauden 2018 jälkeen. Kuuluisa ”silly season” on jyrähtänyt tältä osin jälleen kerran jo hyvissä ajoin käyntiin päähenkilöinä kuninkuusluokan megatähdet Marc Marquez ja Valentino Rossi.

Neljännen MotoGP-luokan maailmanmestaruuden päättyneellä kaudella saavuttanutta Marquezia on aina pidetty Hondan miehenä isolla alkukirjaimelle.

Tätä painottaa myös Marquezin pitkäaikainen manageri, vuonna 1999 silloisen 125-kuutioisten maailmanmestaruuden ilman ainuttakaan osakilpailuvoittoa pokannut Emilio Alzamora. Alzamora korostaa, että Honda on jatkossakin Marquezin ehdoton ykkösvaihtoehto.

Mutta mitä asiaan sanoo Marquezin kisainsinööri ja maestron luottomies Santi Hernandez? Toista, aivan toista.

Hernandez on vihjannut, että Marquez haluaa tehdä saman kuin Rossi aikoinaan, eli näpäyttää kaikkia lähtemällä Hondalta ja voittaa mestaruus myös jollain toisella pyörämerkillä.

Se merkki ei ole kuitenkaan KTM, vaikka Itävallan suunnalla loihdittaisiin Mika Kallion johdolla nykyistäkin isompi sensaatio RC16:n osalta.

KTM:n toimitusjohtaja Stefan Pierer on näet laukonut lonkalta alas ne huhut, joiden mukaan Kotari ja Red Bull houkuttelisivat Marquezia jättisummalla riveihinsä.

Marquez on itse vahvistanut, että hänelle kelpaa vain ja ainostaan voittajapyörä myös kauden 2018 jälkeen, jos hän päättäisi hyvästellä Hondan.

– Raha ei ratkaise. Minulle ei riitä 20 miljoonan euron tarjous kaudesta, eikä edes 40 miljoonankaan, jos kyse ei ole voittajapyörästä, Marquez latasi kesällä GPone-sivustolle.

Tässä tapauksessa jäljellä jää käytännössä kaksi vaihtoehtoa, eli Yamaha ja Ducati. Yamaha rakentaa tulevaisuuttaan Maverick Vinalesin varaan, mutta Ducatilla tilanne on toinen.

Ducatin tiedetään olleen jo aiemmin kiinnostunut Marquezista ja jos sieltä suunnalta lapioidaan viimeisimpien tietojen mukaan kaudessa noin 14 miljoonaa euroa Jorge Lorenzon tilille, niin Marcille pistetään tarvittaessa vielä pari kauhallista paremmaksi.

Vähintäänkin yhtä kova, jopa vielä piirun rajumpi varikkohuhu velloo puolestaan Rossin ympärillä. Lopettamispäätöstä pelkäävä Rossi on luvannut tehdä ratkaisunsa vuoden mittaisen jatkosopimuksen osalta kauden 2018 parin ensimmäisen kisan jälkeen.

Moni alkaa kallistua sen ikävämmän vaihtoehdon puoleen: ”Tohtori” päättää upean uransa, nostaa poikkeussäännöllä VR46-tiiminsä MotoGP-luokkaan ja valikoi ruotuunsa oman Akatemiensa helmet.

Tämä merkitsisi sitä, että Moto2-luokan maailmanmestaruuden päättyneellä kaudella voittaneen Franco Morbidellin 2+1 vuoden mittaisella Marc VDS-sopimuksella pyyhittäisiin sitä.

Tallipomo Rossi veisi parhaan treenikaverinsa Morbidellin mennessään kuninkuusluokan tiimiinsä, jonka toiseksi kuljettajaksi tulisi Francesco Bagnaia.

Ja millä pyörällä Rossi tiimeineen kuninkuusluokkaan singahtaisi? Yamahalla tietenkin.

Silloin puolestaan Tech 3-tiimin pomon Herve Poncharalin pitkäaikainen yhteistyö Yamahan kanssa tulisi tiensä päähän.

KTM:lle se sopisi mainiosti. KTM tulee kaudella 2019 mukaan MotoGP-luokkaan myös satelliiittiminä. Itävaltalaistavalmistaja tarvitsee kuitenkin työrukkasekseen jonkun nykyisistä tiimeistä ja satelliittosastolla juuri Tech 3 on osoittanut olevansa jo vuosikausia sen ehdotonta aatelia.

Niin, ja ketkä tuossa Kotarin satelliittitiimissä sitten kilpailisivat: Ajon Motorsportin Moto2-luokan nykyiset kuljettajat Miguel Oliveira ja Brad Binder, kuten KTM:n pääpomo Pierer on jo vahvasti ehtinyt vinkata.

Toteutuuko kaikki tämä, vai kaatuuvatko sensaatiot pelkän huhuilun piikkiin? Se tiedetään viimeistään ensi kesän korvilla.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:
Rossi: ”Pelottavaa ajatella uran lopettamista”
KTM:n MotoGP-luokan tiimin katseet ovat Ajo Motorsportin entisessä ässässä ja nykyisissä kuljettajissa

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *