Etusivu / MotoGP / Suzuki tyrmää huhut: paniikkinappulaa ei ole painettu, eikä Iannone ole lähdössä
Andre Iannone, mikä on totuus motivaation osalta? Kuva: Suzuki Racing

Suzuki tyrmää huhut: paniikkinappulaa ei ole painettu, eikä Iannone ole lähdössä

Suzukin MotoGP-tiimissä käy parhaillaan melkoinen myllerrys.

Tulokset ovat jäänet kauas tavoitellusta, mutta japanilaisvamistajan taholta annetaan ymmärtää, että paniikkinappulaa ei olisi vielä painettu.

Samalla Suzuki leikkaa siivet niiltä huhuilta, jotka ovat pyörineet motivaationsa kanssa painivan Andrea Iannonen mahdollisen lähdön ympärillä.

Iannone palautti Ducatin viime vuonna voittajaksi, mutta hän oli lopulta se mies, joka joutui tekemään tilaa Jorge Lorenzolle. Andrea Dovizioso sai jäädä, eikä Ducatin ole tosiaankaan tarvinnut katua tätä päätöstään.

Suzuki puolestaan pestasi Iannonen Yamahalle siirtyneen Maverick Vinalesin tilalle. Iannonelta on odotettu jopa voittoja Suzukilla, mutta se unelma on musertunut karulla tavalla ainakin alkukaudella. Pyöräänsä tuskastunut Iannone on pisteissä vasta sijalla 15.

Suzukilla on ollut myös täysi työ pitää tunnetusti suorasanaisen ”The Maniac” Iannonen suuta supussa vuodatuksissa pyörän osalta. Nyt se näyttää siinä vihdoin onnistuneen.

– Hyväksyn tämän haasteen ja haluan pysyä täällä. Muut tiimit voivat kysellä minua, mutta minulla on kahden vuoden mittainen sopimus Suzukin kanssa. Olemme olleet vielä kaukana kärjestä, mutta haluan viedä tämän pyörän äärirajoille. Uskon tähän ryhmään ja projektiin, julistaa Iannone.

Tiimipomo Davide Brivio toppuuttelee hänkin parhaan taitonsa mukaan tilannetta ja puheita Iannonen lähdöstä tämän kauden jälkeen. Yhtenä mahdollisena osoitteena on mainittu Ducatin Pramac-tiimi.

– En oikein tiedä, mitä tähän pitäisi sanoa. Kenties joku, joka näkee tilanteemme vaikeana, voi ihmetellä jotain outoa tapahtuvaksi. Tilanne on kuitenkin varsin selvä: meillä on olemassa kahden vuoden sopimus Iannonen kanssa ja juuri nyt ajattelemme vain sitä, millä keinoin pystymme tarjoamaan hänelle kilpailukykyisemmän pyörän.

Vinales on tarjonnut hänkin näkemyksensä aiemman työnantajansa nykymenosta. Rivien välistä voi lukea paljon.

– Tämä on vain minun mielipiteeni, mutta motivaation (Iannone) puute ei ainakaan tässä vaiheessa helpota tilannetta, Vinales pyörittelee.

Andre Iannone, miten on sen motivaation kanssa? Kuva: Suzuki Racing

* LUE LISÄÄ AIHEESTA: Suzuki antoi potkut MotoGP-pomolle

Katso myös

Vuoden paras GP veti 166 486 katsojaa

Sepangin radalla lokakuussa ajettu Malesian MM-osakilpailu on valittu vuoden 2017 parhaaksi GP:ksi. Valinnan takana ovat …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *