Etusivu / MotoGP/MotoE / Suzuki solmi kahden vuoden jatkosopimuksen Rinsin kanssa – Espargarolle vastaava diili Aprilialle
Alex Rins. Kuva: Suzuki Racing

Suzuki solmi kahden vuoden jatkosopimuksen Rinsin kanssa – Espargarolle vastaava diili Aprilialle

Suzukin MotoGP-tiimi on solminut kaudet 2019 ja 2020 kattavan jatkosopimuksen espanjalaiskuljettaja Alex Rinsin kanssa. Suzuki julkisti odotetun sopimuksen Ranskan GP:n aattona torstaina.

– Olen todella iloinen jatkosopimuksesta. Jo Moto2-luokan aikoihin näin silmissäni Suzukin MotoGP-projektin kiinnostavimmaksi, toista kautta kuninkuusluokassa kilpaileva Rins, 22, kertoo tiiminsä tiedotteessa.

– Tiimin minulle luoma projekti on fantastinen. Olen varma, että voimme jatkaa suurten tulosten tavoittelua, tämän kauden MM-pisteissä neljän osakilpailun jälkeen sijalla 12 majaileva Rins jatkaa.

Rinsin ensi kauden tiimikaverin tilanne on edelleen avoin. Nykyinen tiimikaveri Andrea Iannone on ilmoittanut halukkuutensa jatkaa, mutta myös Ducati on osoittanut uudelleen mielenkiintoaan ”The Maniacia” kohtaan.

Varikkopuheissa on jo ehditty pitää selviönä, että Jorge Lorenzo joutuu lähtemään Ducatin tehdastiimistä ja kuninkuusluokan kolminkertaisen maailmanmestarin uusi työnantaja tulee olemaan nimenomaan Suzuki.

Suzukin MotoGP-projektia johtava Shinichi Sahara pitää luonnollisesti suunsa visusti supussa Rinsin kahden seuraavan kauden tiimikaverin osalta.

– Alexin sopimuksen uusiminen on mahtava asia meille. Olemme aina toivoneet, että tämä yhteinen projekti kestää pitempään.

Suzukin tiimipäällikkö Davide Brivio on tähdentänyt jo talvesta lähtien, että Rinsin jatkosopimus on heille se tärkein asia.

– Olen erittäin iloinen tähän jatkosopimukseen. Alex kehittyy kovaa vauhtia. Voimme nyt keskittyä entistäkin lujemmin töihin ja saavuttamaan Alexille kovia tuloksia, kun tiedämme, että yhteistyö jatkuu pitempään, Brivio muotoilee.

Espargaro jatkaa Aprilialla

Aprilia vahvisti sekin torstaina yhtä odotetun jatkodiilin.

Espanjalainen Aleix Espargaro jatkaa Aprilia Racing Taem Gresinin riveissä kaudet 2019-2020.

– Olen erittäin tyytyväinen voidessani jatkaa kaksi seuraavaa kautta Aprilialla. Minulla on selkeä tavoite: saavuttaa RS-GP:llä paikka podiumilla. Jatkamme töitä 100 prosentin teholla, Espargaro julistaa.

Espargaro julkaisi välittömästi sopimuksen julkistamisen jälkeen Twitter-tilillään iloisen kuvasarjan, jossa myös tiimin tärkeä suomalaisjäsen Erkki Siukola on yhtä hymyä.

Aleix Espargaro ja Aprilia Racingin päällikkö Romano Albesiano. Kuva: Aprilia Racing Team Gresini

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *