Etusivu / MotoGP/MotoE / Sivusto: Lorenzo on solminut kahden vuoden sopimuksen Hondan kanssa
Jorge Lorenzo tuuletti näin riehakkaasti viime sunnuntaina ajettua Italian GP:n voittoa. Kuva: Ducati Corse

Sivusto: Lorenzo on solminut kahden vuoden sopimuksen Hondan kanssa

Ducatilta lähtevä MotoGP-luokan kolminkertainen maailmanmestari Jorge Lorenzo on solminut Motorsport.com-sivuston mukaan kaudet 2019 ja 2020 kattavan sopimuksen Repsol Honda-tehdastallin kanssa. HRC ei ole tosin vielä sopimusta vahvistanut.

Lorenzo kilpailisi siis seuraavat kaksi kautta kuninkuusluokan hallitsevan maailmanmestarin ja espanjalaisen maanmiehensä Marc Marquezin tallikaverina.

HRC (Honda Racing Corporation) ilmoitti aiemmin tänään, että Marquezin nykyinen tallikaveri Dani Pedrosa ei jatka Repsol Hondalla enää tämän kauden jälkeen.

Lorenzo saavutti viime sunnuntaina Ducati-uransa ensimmäisen voiton Mugellossa. Lorenzo vahvisti jo Italian GP:n alla, että hän tulee kilpailemaan kaksi seuraavaa kautta MotoGP-luokassa.

Lorenzoa ollaan oltu viemässä myös takaisin Yamahalle ja sen uuteen satelliittitiimiin, jonka pääsponsoriksi on tulossa malesialainen öljyjätti Petronas. Honda näyttää siis vetäneen neuvotteluissa pitemmän korren.

Motorsport.comin tietojen mukaan Lorenzo kuittaisi Hondalta neljän miljoonan euron vuosipalkkaa. Lorenzo nousi Ducatilla MotoGP:n palkkakuninkaaksi noin 12 miljoonan euron vuosiansioilla.

Jos ja kun Lorenzon Honda-sopimus pitää paikkansa, niin Pedrosan ura saattaa siinä tapauksessa jatkua Yamahan satelliittitiimissä. Pedrosa on luvannut kertoa jatkosuunnitelmistaan reilun viikon kuluttua Barcelonassa ajettavan Katalonian GP:n yhteydessä.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:

Nyt menee mielenkiintoiseksi: Lorenzo, Yamaha vai Honda?

Vahvistus: Pedrosa lähtee Hondalta

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *