Etusivu / MotoGP/MotoE / Salaisen kokouksen pääsanoma: Mustaa lippua ei enää säästellä – toisen kaatumisen aiheuttava kuljettaja otetaan välittömästi pois radalta
Marc Marquezin ja Valentino Rossin yhteenotto Argentiinan GP:ssä näytti tältä. Kuva: Motogp.com

Salaisen kokouksen pääsanoma: Mustaa lippua ei enää säästellä – toisen kaatumisen aiheuttava kuljettaja otetaan välittömästi pois radalta

Austinin GP-viikonvaihteen avauspäivän mielenkiintoisin anti sijoittui visusti suljettujen ovien takana järjestettyyn turvallisuuskomission kokoukseen, jossa Argentiinan kohun jäljiltä olivat paikalla myös Valentino Rossi ja Marc Marquez.

Kokouksen anti on ainakin vielä pidetty salaisena ja vain MotoGP-sarjan turvallisuuskomission jäsenten, kansainvälisen moottoriliiton FIM:n, sekä kuninkuusluokan kuljettajien välisenä tietona.

Kokouksesta on kuitenkin tihkunut määrättyjen tahojen toimesta tietoa, mikä ei sinällään tässä tapauksessa yllätä.

Turvallisuuskomission kokouksen pääsanoma tulee tässä: sääntöjä kiristetään tuntuvasti ja pitkään naftaliinissa pidettyä mustaa lippua ei enää säästellä. Rikkeen tehnyt kuljettaja komennetaan mustalla lipulla pois radalta. Piste.

Kuljettaja, joka aiheuttaa kanssakilpailijan kaatumisen, poimitaan radalta välittömästi pois aikasakon tai vastaavan sijaan, kuten ehdottomasti kuuluukin. Ja kuten säännöt ovat tähänkin mennessä sanoneet. Sääntöjä ei tarvitse muuttaa. Riittää, kun niitä noudattaa tuomariston taholta.

Tilanteet saattavat aiheuttaa tuomaristolle tulkinnanvaraa, mutta viimeistään nyt on selviö, että kyseisten tapausten silmäily niin sanotusti läpi sormien on tullut lopullisesti tiensä päähän.

MotoGP-sarjan rangaistustoimenpiteitä on arvosteltu usealta taholta varsin löyhiksi. Tuomariston on nyt palautettava jämäkästi auktoriteettinsä, mikä ei voi merkitä kuin yhtä linjaa tässä ja nyt: kuljettaja poimitaan tulkinnanvaraisissakin tapauksissa ennemmin pois radalta sen sijaan, että tämä voisi jatkaa kilvanajoa.

Parranpärinältä ei vältytä varmasti jatkossakaan, mutta nyt ei ole enää varaa lepsuilla. Jotain on pakko tehdä ja järkähtämättömästi, ennen kuin homma uhkaa karata lopullisesti käsistä.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA: ”Kaikkivaltiaalla Marquezilla on omat sääntönsä” – huippumanagerilta huutia löyhälle rangaistuslinjalle

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *