Etusivu / MotoGP/MotoE / Rossi riehaannutti italialaisyleisön – paalupaikkaennätys!
Valentino Rossi. Kuva: Yamaha Racing

Rossi riehaannutti italialaisyleisön – paalupaikkaennätys!

Valentino Rossi teki fanaattisen kotiyleisönsä edessä Italian GP:ssä sen, mikä tapailee miltei tuhkimotarinaa. Rossi palasi pitkästä aikaa paalupaikalle tavalla, joka ei jättänyt keltaisena velloneen yleisömeren edessä jossitteluille sijaa: uusi komea rataennätys Mugelloon ja luu kuudenneksi jätetyn MM-kärjen, sekä arkkivihollisen Marc Marquezin kurkkuun.

Rossi latasi Yamahallaan pohjiksi lukemat 1.46,208, joilla hän kukisti toiseksi sijoittuneen Ducatin Jorge Lorenzon 35 tuhannesosalla. Aika-ajojen ykkösosion kautta kauden kuudennen MM-osakilpailun eturiviin noussut Maverick Vinales jäi tallikaveristaan Rossista 96 tuhannesosaa.

Toisen lähtörivin sunnuntaina ajettavassa kisassa miehittävät Suzukin Andrea Iannone, Ducatin Pramac-tiimin Danilo Petrucci ja Rossista 0,246 sekuntia jäänyt, sekä yhden ihmepelastuksen lisää esittänyt Hondan Marquez.

Rossille, 39, paalupaikka oli uran 55. MotoGP-luokassa. Viimeksi Rossi on nähty paalupaikalla kaudella 2016.

– Onhan tämä upea tunne. Ja yleisö on aivan fantastinen!, Rossi iloitsi ”Vale, Vale, Vale”-huutomyrskyn keskellä.

– Ja olihan tämä myös yllätys. Se oli mahtava kierros, jonka uskoin riittävän eturiviin, mutta sillä tulikin paalupaikka. Kisasta tulee varmasti vaikea, mutta nautin nyt vain tästä hetkestä, Rossi tähdensi.

Motogp.com

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *