Etusivu / MotoGP/MotoE / Rossi rantautui Texasiin: ”Jokainen sessio on täällä ratkaiseva”
Valentino Rossin (vas.) ja tallikaveri Maverick Vinalesin alkukausi on ollut odotettua harmaampi. Vinales on kahden kisan jälkeen pisteissä neljäntenä ja Rossi kahdeksantena. Kuva: Yamaha Racing

Rossi rantautui Texasiin: ”Jokainen sessio on täällä ratkaiseva”

Yamahan kanssa vuodet 2019 ja 2020 kattavan jatkosopimuksen solminut Valentino Rossi, 39, on tämän kauden kahden ensimmäisen kisan jälkeen sarjassa vasta kahdeksantena 22 pistettä kärkipaikkaa hallussaan pitävän LCR Honda-tiimin Cal Crutchlowin takana. Lisäksi vajaan kahden viikon takaiset kohutapahtumat Argentiinassa jyskyttävät edelleen ”Tohtorin” takaraivossa.

– Kauden alku ei ole ollut hyvä, Texasiin rantautunut Rossi linjaa ensitöikseen.

Rossi ajoi viime vuonna Austinin GP:ssä toiseksi arkkivihollisensa ja Hondalla Circuit of The Americas-radalla voittamattomana kaudesta 2013 alkaen hääränneen Hondan Marc Marquezin takana.

– Paluu pyörän päälle Argentiinan kaltaisen vaikean kisan jälkeen on aina tärkeää. Meidän pitää jatkaa töitä parantaaksemme M1:htä ja jokainen sessio on tältä osin ratkaiseva Austinissa. Austin on erittäin vaikea rata minulle ja pyörällemme.

Rossi on kuitenkin vakuuttunut siitä, että parempaa on luvassa.

– Olen luottavainen ja olen aina viihtynyt Texasissa. Pidän ilmapiiristä ja radasta. Toivon, että pystyn ajamaan Austinissa hyvän kisan. Teen parhaani.

Tallikaveri Maverick Vinales on Qatarin ja Austinin jälkeen pisteissä neljäntenä.

– Edessä on kolmas kisa ja virheisiin ei ole enää varaa. Meidän on pystyttävä taistelemaan voitosta kaikin voimin. Minulla ei ole tosin mukavia muistoja COTA-radasta, koska kaaduin täällä viime vuonna jo kisan alussa. Pidän kyllä upeasta radasta. Sen luonne on hämmästyttävä.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:
Kova, mutta ainoa oikea ratkaisu: Vakiokasvot Marquez ja Rossi molemmat sivuun Austinin GP:n pressitilaisuudesta

Rossin avustajalle viimeinen varoitus Yamahalta

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *