Etusivu / MotoGP/MotoE / Rossi: ”Pelottavaa ajatella uran lopettamista”
Valentino Rossi. Kuva: Yamaha Racing

Rossi: ”Pelottavaa ajatella uran lopettamista”

MotoGP-sarjan ikoni Valentino Rossi, 38, tekee ensi keväänä suuntaan tai toiseen järisyttävän päätöksensä: jatkaako upeaa uraa vielä vuodella, vai pistääkö pillit pussiin.

Rossi myöntää, että hän käy asian kanssa melkoista henkistä painia jo nyt.

– Pelottavaa ajatella uran lopettamista. On vaikea keksiä jotain muuta tekemistä. MotoGP on koko elämäni.

Rossin omistama VR46-tiimi kilpailee Moto3- ja Moto2-luokkien MM-sarjoissa. MotoGP-sarjaa hallinnoivan Dornan pääjohtaja Carmelo Ezpeleta totesi jo kesällä, että Rossi on enemmän kuin tervetullut tiiminsä kanssa myös kuninkuusluokan, jos ”Tohtori” päättää uransa kauden 2018 jälkeen.

– Voisin perustaa oman MotoGP-tiimin ja se olisi varmasti mielenkiintoista. Mutta se olisi myös täysin toinen asia, Rossi viittaa tallipomon rooliin.

Rossin työt eivät ole vielä tältä vuodelta ohi. Rossi ja hänen Yamaha-tiimikaverinsa Maverick Vinales ajavat edelleen tällä viikolla testijakson Sepangin radalla Malesiassa.

Tällä testillä on äärimmäisen iso painoarvo Rossin uran jatkon suhteen. Yamahan on nyt vihdoin ja viimein löydettävä ne suuntaviivat, joilla M1-pyörää kehitetään talven ja testikiellon aikana kilpailukykyisemmäksi.

Rossi ei ollut lainkaan tyytyväinen päättyneen kauden pyörään, eikä varsinkaan sen runkoon.

Valentino Rossi. Kuva: Yamaha Racing

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *