Etusivu / MotoGP / Rossi: ”Olen Argentiinassa kuin Maradona, fanit suutelevat kättäni”
Valentino Rossi sulatti argentiinalaisten sydämet juhlimalla kauden 2015 voittoaan Termas de Rio Hondolla toisen legendan, eli Diego Maradonan kymppipaita yllään. Kuva: Motogp.com

Rossi: ”Olen Argentiinassa kuin Maradona, fanit suutelevat kättäni”

MotoGP:n megatähti Valentino Rossi valloitti fanaattisten argentiinalaisten sydämet juhliessaan kaudella 2015 kuninkuusluokan voittoa Termas de Rio Hondo-radan podiumilla Diego Maradonan kuuluisa 10-paita yllään.

Sen jälkeen Argentiinassa ei ole ollut hetkenkään epäselvyyttä MotoGP-sarjan suosituimmasta kuljettajasta.

– Sain taas lämpimän vastaanoton jo lentokentällä, jossa tunsin itseni Maradonaksi, kun ihmiset suutelivat kättäni. Täällä on aina aivan uskomaton ilmapiiri ja fanitus on jotain sellaista, mitä on joskus vaikea käsittää, Rossi kertoi torstain pressitilaisuuden pyörityksessä.

Yamaha saavutti viime kaudella Argentiinassa kaksoisvoiton Maverick Vinalesin ja Rossin ajamana. Rossi on nyt myös kovassa iskussa, sillä hän käynnisti tämän kauden Qatarin GP:n kolmannella sijalla.

– Teimme hyvää työtä jo Qatarissa ajetuissa testeissä ja jatkoimme sitä kisaviikonloppuna: paransimme päivä päivältä. Podiumsijoitus oli hyvä tapa aloittaa tämä kausi, Rossi myhäilee.

Rossi pitää kuitenkin jalat visusti maassa Termas de Rio Hondolla, jossa tositoimet käynnistyvät tänään ajettavilla kahdella harjoitusjaksolla.

– Paperilla olemme kilpailukykyisiä täällä, mutta aina on otettava myös olosuhteet huomioon. Pomppuista rataa on korjattu uudella asfaltilla ja lisäksi täällä on myös sateen uhka päällä. Niin, ja Honda sekä Ducati ovat olleet viime aikoina meitä vahvempia.

Rossi toteaa lähtevänsä Argentiinan GP-viikonvaihteeseen tavallaan nollilta.

– Emme voi laskea täällä testien varaan, kuten Qatarissa. Kaikesta tulee tältä osin haastavampaa, Rossi viittaa säätöihin ja erityisesti rengasvalintoihin.

Samaa tähdentää myös kauden komealla voitolla korkannut Ducatin Andrea Dovizioso.

– Sää, renkaat ja niin edelleen. Menestykseen vaikuttavia tekijöitä on täällä niin paljon.

Dovizioso saapui kuitenkin Argentiinaan voimiensa tunnossa.

– Mallikkaan viime vuoden jälkeen avausvoitto tälle kaudelle oli hyvä, erittäin hyvä asia. Qatarin varaan ei voi kuitenkaan vielä liikoja laskea. Edessä on pitkä kausi ja tämän luokan todellinen taso mitataan vasta parin seuraavan kisan kuluessa, Dovizioso painottaa.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA: Zarco nosti suomalaistallin huippuvuodet pöydälle Argentiinan GP:n pressitilaisuudessa

* Argentiinan GP:n tulosseuranta.

Katso myös

MotoGP-sarjassa tehtiin upea yleisöennätys

MotoGP:llä menee kovaa. Sarjan 19 MM-osakilpailua houkuttelivat kaudella 2018 paikan päälle yhteensä 2 884 242 …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *