Etusivu / MotoGP/MotoE / Rossi nopein Yamahan salaisissa testeissä
Valentino Rossi. Kuva: Yamaha Racing

Rossi nopein Yamahan salaisissa testeissä

Yamahan MotoGP-tiimi pisti kauden 2017 pakettiin niin sanotusti suljettujen ovien takana Sepangin radalla Malesiassa. Sepangin testeissä vedettiin äärimmäisen tärkeät suuntaviivat kauden 2018 pyörän kehitystyölle ja homma oli viimeisen päälle salamyhkäistä Yamahan totaalista tiedotuspimentoa myöten.

Mitä sitten Sepangin salaisista testeistä varmuudella tiedetään?

Se, että Yamahan molemmilla tehdastiimin kuljettajilla Valentino Rossilla ja Maverick Vinlaesilla oli käytössään peräti neljä eri pyöräversiota ja Tech 3-satelliittitiimin Johann Zarcollakin kaksi.

Rossi ja Vinales testasivat kausien 2016 ja 2017 pyöriä, sekä edelleen kahta pakasta vedettyä versiota. Matkassa oli luonnollisesti mukana jo kertaalleen Valenciassa testattu kauden 2018 moottori.

Myös se tiedetään, että kahden päivän testijakso päättyi tiistaina Yamahan toivomalla tavalla, eli sadekelissä.

Sen sijaan kierrosajat ovatkin sitten jo epävirallisempaa toisen käden tietoa. Rossin kerrotaan ajaneen testien kovimman kierrosajan 2.00,744 M1-pyörän versiolla numero 3. Millainen pyörä tuo ”M1 3” todellisuudessa oli, sen vain ”Tohtori” itse ja Yamaha tietävät.

Rossi ja kumppanit palaavat MotoGP-pyörien puikkoihin seuraavan kerran 28. tammikuuta, kun vuoden 2018 ensimmäiset viralliset talvitestit ajetaan Sepangissa. Testikielto sarjan sopimuskuljettajien osalta astuu totutusti voimaan 1. joulukuuta, eli ensi perjantaina.

Rossin osalta lomat saavat kuitenkin yhä suosiolla odottaa. Tohtori toteuttaa ensi viikonloppuna jälleen kerran yhtä suurta intohimoaan ajamalla aiemmin jo useampaan kertaan voittaneensa Monzan rallin.

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *